MOBIL

Offline-navigasjon fra Google?

Dersom dette ryktet stemmer kan du snart navigere med Google Maps uten å være på nett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. juni 2011 - 09:28

Vi venter og venter på Google Maps Navigation her i landet. Dette er en tjeneste som lar deg bruke Google Maps til bilnavigasjon på mobilen. Sett bortifra at du må betale for datatrafikken du bruker når du laster ned kart er det gratis å bruke denne navigasjonsløsningen.

Google Maps Navigation fungerer som Nokias killer-tjeneste Ovi Maps. Men Nokia lar deg laste ned kart til minnekortet ditt slik at du slipper å være tilkoblet internett. Dette er en stor fordel for deg som skal bruke navigasjon i utlandet.

Offline-navigasjon

Nå kan det se ut til at denne funksjonaliteten også kommer til Google Maps Navigation. Den nederlandske nettsiden Allaboutphones.nl skriver at dette skal komme i løpet av sommeren.

De siterer en kilde hos en produsent av Android-telefoner, som forteller at det er snakk om full offline-navigasjon. Altså vil du trolig kunne laste ned kart via appen.

Google Maps Navigation har allerede vært tilgjengelig i en rekke land - Danmark inkludert - en stund. Når den kommer til Norge er foreløpig uvisst. 

Vi er i alle fall mer enn klare til å ta tjenesten i bruk her til lands. Så bare kjapp på, Google.

Kilde: Allaboutphones.nl, via Engadget.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.