KRAFT

OED avviser sertifikatkritikken

Vi trenger ny fornybar energi, mener OED.

Forsvarer sertifikatprosessen: Embetsverket fikk si sitt om elsertifikatmarkedet på vanlig måte, ifølge politisk rådgiver Ivar Vigdenes (Sp) i Olje- og energidepartementet. (FOTO: ØYVIND LIE)
Forsvarer sertifikatprosessen: Embetsverket fikk si sitt om elsertifikatmarkedet på vanlig måte, ifølge politisk rådgiver Ivar Vigdenes (Sp) i Olje- og energidepartementet. (FOTO: ØYVIND LIE)
Øyvind LieØyvind LieJournalist
23. aug. 2012 - 10:52

«Regjeringen har hatt hele Stortinget bak seg i arbeidet med etablering av elsertifikatmarkedet. Elsertifikatene er viktige for å gi insentiver til å bygge ut mer fornybar energi. Regjeringen ser dette som et ledd i å styrke forsyningssikkerheten for energi med klimavennlige løsninger», skriver han i en epost til Teknisk Ukeblad, der han avviser kritikken fra Norfund-sjef Kjell Roland og tidligere byråsjef i OED, Svein Roar Brunborg.

Les mer her: – Elsertifikatene gir høyere strømregning

– Ble elsertifikatmarkedet godt nok utredet?

«Det ble gjort en rekke utredninger av elsertifikatmarkedet. Vurderingene ble lagt fram for Stortinget», skriver Vigdenes.

– Fikk den faglige kompetansen i OED anledning til å synliggjøre sine betenkeligheter med elsertifikatsystemet?

«Saken ble behandlet i departementet på vanlig måte».

– Var det nødvendig å legge seg flat for EUs fornybarkrav?

«Fornybardirektivet er vurdert som EØS-relevant, og ble implementert i desember 2011. Direkte bruk av formelen for beregning av fornybarandelene i det enkelte land ville gitt Norge en vesentlig høyere andel enn 67,5 prosent. Kommisjonen tok i drøftelsene med Efta hensyn til at Norge og Island allerede hadde en svært høy andel», svarer Vigdenes.

Les også: – Skatteregler kan gi dyrere strøm

Les også: Du kjøper 'skitten' strøm

Les også: Norden vil flyte over av kraft

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.