OLJE OG GASS

Odfjell måtte stenge oljeterminal

Alvorlige miljø- og sikkerhetsmangler.

STENGER I ROTTERDAM: Alt brannvarslingsutstyr skal sjekkes og at all aktivitet på anlegget vil stanse opp fram til nytt sikkerhetsutstyr er på plass.
STENGER I ROTTERDAM: Alt brannvarslingsutstyr skal sjekkes og at all aktivitet på anlegget vil stanse opp fram til nytt sikkerhetsutstyr er på plass. Bilde: Odfjell SE
29. juli 2012 - 15:42

I et møte med blant annet nederlandske miljøvernmyndigheter og brannvesenet fredag forpliktet ledelsen i Odfjell seg til å stenge Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) i løpet av 24 timer, melder NRK.

Terminalen er en av Europas største med sine over 300 kjemikalietanker.

Sjekker utstyr

Selskapet skriver i en børsmelding at alt brannvarslingsutstyr skal sjekkes og at all aktivitet på anlegget vil stanse opp fram til nytt sikkerhetsutstyr er på plass.

Alt kjølings- og slukkingsutstyr på mer enn 140 tanker med karbonstålrør kommer til å erstattes av nye, opplyser selskapet.

De lover at alle tankene kommer til å oppfylle lover og regler for slike installasjoner.

– Sikkerhet og miljøet har høyeste prioritet i Odfjell-systemet over hele verden. Den nåværende situasjonen ved OTR reflekterer ikke Odfjells verdier. Vårt ansvar er å gjøre alt som er nødvendig for å bringe OTR opp til industriell standard, sier konsernsjef Jan A. Hammer.

Alternative løsninger

– Vi beklager bekymringene som vi har skapt i lokalsamfunnet og vi håper at denne sikkerhetsstengningen og gjennomføring av våre planer vil berolige folk, sier Hammer.

Han sier det jobbes på spreng for å sikre at kunder ikke blir skadelidende og at de som trenger det sikres alternative løsninger.

Les også:

Jobber med ny Yme-løsning  

Opprør blant riggmannskap

Her blir du premiert for nytenkning

Slik blir havbunnsfabrikken

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.