OBOS vil bygge tunnel kun for busser til ny bydel sør i Oslo

En ny bydel med 10 000 boliger sør i Oslo har ligget på tegnebrettet i årtier – i påvente av en kollektivløsning. Nå vil OBOS sette fart i det store byutviklingsprosjektet ved å bygge en busstunnel.

Busstunnelen er tenkt å gå fra Gjersrud-Stensrud til Rosenholm stasjon.
Busstunnelen er tenkt å gå fra Gjersrud-Stensrud til Rosenholm stasjon. Illustrasjon: Blår
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. sep. 2022 - 12:10

Forslaget er å bygge en 2,6 kilometer lang tunnel for elektriske busser fra Gjersrud-Stensrud til Rosenholm stasjon i bydel Søndre Nordstrand. Prislapp: 2 milliarder kroner.

– Dette kan være løsningen som gjør det mulig å endelig komme i gang med utbyggingen av Gjersrud-Stensrud. Og dette trenger ikke koste det offentlige en krone. Vårt utgangspunkt er at OBOS og de andre utbyggerne og grunneierne tar regningen. Hvis politikerne virkelig vil, så kan busstunnelen og de første boligene stå klare om 10 år, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Konklusjonen i en utredning AF Gruppen og Norconsult har gjort for OBOS, er at den mest kostnadseffektive og hensiktsmessige løsningen for samfunnet, vil være å bygge en tunnel for elektriske busser som skal gå i skytteltrafikk mellom den planlagte bydelen og Rosenholm.

Ingen kom alvorlig til skade i avsporingen ved Arna stasjon.
Les også

– Som i sakte film ser jeg at toget sporer av

Til Oslo S på en halvtime

Tunnelen vil gi direkte forbindelse mellom Gjersrud-Stensrud og Rosenholm stasjon. Her blir det overgang til toget til Oslo sentrum og sørover i retning Ski. Østfoldbanen vil da ha avganger hvert tiende minutt.

Turen fra boligene på Gjersrud–Stensrud til Oslo S vil ikke ta mer enn en snau halvtime.

Etter år med diskusjoner vedtok bystyret i Oslo i 2016 en såkalt områderegulering for Gjersrud-Stensrud. Planen åpner for at det kan bli 25 000 innbyggere og 4000 arbeidsplasser i den nye, miljøvennlige bydelen. Det legges opp til variert bebyggelse med småhus, leiligheter, store grøntområder og levende bymiljø. Den nye bydelen kan bli på størrelse med Lillehammer by eller Fornebu.

Fullt mulig gjennomføre

– Vi har erfaring fra bygging av tunnel i dette området og mener at en standard vegtunnel er en god og kostnadseffektiv løsning med få naturinngrep. Dette blir ingen avansert tunnel med spor, men en rett, asfaltert tunnel i velkjente grunnforhold, sier avdelingsdirektør Kjetil Vikane i AF Gruppen.

24 arbeidere er evakuert fra tunnelen som står i brann i industrianlegg på Alnabru.
Les også

24 evakuert etter tunnelbrann – vanskelig slukkearbeid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.