KLIMA

Obama stoppet klimakontrakt

Presidentbesøket på statsministerens kontor 10. desember i fjor fører til en god porsjon ekstraarbeid for både Finansdepartementet og leverandører som håper på å sikre seg en offentlig millionkontrakt.
Presidentbesøket på statsministerens kontor 10. desember i fjor fører til en god porsjon ekstraarbeid for både Finansdepartementet og leverandører som håper på å sikre seg en offentlig millionkontrakt. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
6. jan. 2010 - 06:53

Om det var Secret Service som bryskt avviste leverandøren som håpet på en millionkontrakt, vites ikke.

Derimot var det klart at bedriftens representant ikke under noen omstendighet fikk slippe innenfor dørene i regjeringskvartalet denne torsdagen da anbudsfristen gikk ut.Strengt

Fristen var nemlig 10. desember i fjor - samme dag som USAs president Barack Obama besøkte Oslo for å motta Nobels fredspris.

Da var som kjent sikkerhetstiltakene en smule strengere enn normalt.Rammeavtale

Finansdepartementet har behov for profesjonell innkjøpshjelp knyttet til klimakvoter, såkalte Certified Emission Reductions (CER) og Emission Reduction Units (ERU).

Derfor ble det i november lyst ut en anbudskonkurranse om en rammeavtale på konsulentbistand for to år. Anslått verdi er drøyt én million kroner.Full stopp

Torsdag 10. desember var siste frist for å komme med tilbud på oppdraget, men presidentbesøket førte til at hele prosessen måtte stanses.

– På grunn av svært omfattende sikkerhetstiltak i regjeringskvartalet i forbindelse med Barack Obamas besøk på statsministerens kontor på samme dag som tilbudsfristen, ble en leverandør forhindret fra å levere tilbud i anskaffelsen innen fristen, skriver Departementenes servicekontor (DSS) i en orientering på anbudsportalen Doffin.Alt på nytt

Når én leverandør uforskyldt ikke klarte å holde fristen, nytter det ikke å komme dagen etter. Anbudsreglene krever at det hele må gjøres på nytt.

Det handler om prinsippet om at alle anbydere skal behandles likt.

– Oppdragsgiver avlyser på denne bakgrunn konkurransen, og vil om kort tid utlyse ny konkurranse med identiske konkurransedokumenter. Tilbydere som leverte anbud oppfordres til å levere disse på nytt for å delta i den nye konkurransen, skriver DSS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.