IT

- Obama gir tro på framtiden

Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.
Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge. Bilde: IKT-Norge
Mona Strande
5. nov. 2008 - 14:12

– En stemning som best kan beskrives som religiøs er hva jeg opplever etter Obamas seier i går. Alle er sikre på at det vil skje store forandringer, men hva forandring betyr i praksis er ikke alle like sikre på, sier IKT Norges direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen, til TU.no.

Han har fulgt valget fra Silicon Valley i San Francisco, California, en stat hvor 61,4 prosent av velgerne har gitt sin støtte til Barack Obama når 90 prosent av stemmene er talt opp.

Optimisme i markedet

I et område som er fylt av teknologitunge bedrifter, har mange tro på at Obamas varslete satsing på offentlig sektor også vil slå positivt ut for teknologisektoren.

– Her er satsingen på teknologi avhengig av et venturemiljø som fungerer, så det viktigste som kan skje er selvfølgelig at Obama gir en tro og en optimisme som gir investorene troen på teknologimarkedet tilbake, sier Syversen, og legger til at mange han har snakket med mener at Obama vil påvirke markedet raskere i positiv retning enn hva McCain ville ha klart.

Mer grønn IT

Syversen sier bransjen i USA har en felles oppfatning av at Obama vil legge mer vekt på grønn IT, noe som også er det store samtaleemnet i Silicon Valley akkurat nå.

– Jeg tror at den bevegelsen Obama har startet vil bringe USA raskere over i en tro på framtiden, noe som er helt avgjørende når man skal satse på teknologi, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.