ARBEIDSLIV

Nyttige studenter

Støtter småbedrifter

Shell i Storbritannia står bak Step-programmet. I England deltar nærmere 1000 studenter i programmet, og næringsminister Nigel Griffiths ønsker å utvide deltakelsen til 5000. Lederen for Step i Storbritannia, Phil Donelly, understreker at Step først og fremst er et program for å støtte mindre bedrifter, ikke et program for å gi studenter sommerjobb.

Basisideen er å gi studenter åtte ukers sommerjobb i en mindre bedrift som arbeider innenfor studentens fagområde. Step og bedriften dekker en halvpart hver av lønn til studenten.

Prisvinnerne

Maskinstudent Øyvind Antonsen ved NTNU fikk førsteprisen på 10.000 kroner for utvikling av et minikraftverk på 300 kilowatt basert på vannkraft fra en Peltonturbin. Antonsen har arbeidet hos P. Meyer Industrier på Frei.

Ida Grong Aursand er kjemistudent ved NTNU og har bioteknologi som studieretning. Hun utførte sitt Step-prosjekt ved Næringsmiddelkontrollen i Namdal, der hun har utredet mulighetene for etablering av et PCR-laboratorium. PCR – polymerase chain reaction – er en metode som brukes til å detektere virus og bakterier, og er for eksempel nyttig i oppdrettsnæringen. Hun fikk annenpremien på 6000 kroner for sitt arbeid.

Tredjepremien gikk til Torbjørn Uleberg Arnesen, som snart er ferdig sivilingeniør i offshoreteknologi fra Høgskolen i Stavanger. Han har utarbeidet en håndbok for stålkvaliteter som benyttes i undervannsinstallasjoner for Poseidon Group i Stavanger.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.