BYGG

Nyttårsoppkjøp for Norconsult

FRAMTIDSTRO: Mens avisene er fulle av usikkerhet om hva året vil bringe for norske næringsliv har John Nyheim og Norconsult tro på vekst. Han starter året med oppkjøp.
FRAMTIDSTRO: Mens avisene er fulle av usikkerhet om hva året vil bringe for norske næringsliv har John Nyheim og Norconsult tro på vekst. Han starter året med oppkjøp. Bilde: Ståle Andersen
Joachim Seehusen
3. jan. 2012 - 13:56

Dermed ser det ut til at oppkjøpsraidene som samtlige av de store rådgivningsselskapene har kjørt i flere år nå også fortsetter inn i 2012.

Norconsult-direktøren: – Rådgivere må få mer skitt under neglene

12 ansatte

IBR-elprosjekt har drevet rådgivende virksomhet innen planlegging av alle typer elkraft- og IKT anlegg, transportanlegg inklusiv prosjekt- og byggeledelse siden 1985. Selskapet har 12 ansatte som alle fortsetter i Norconsult etter overtakelsen.

– Vi ser fram til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst bli en del av et slagkraftig tverrfaglig prosjekteringsmiljø i Mjøs-regionen for øvrig. Vi vil kunne trekke på Norconsults brede kompetansebase og vil stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene, sier daglig leder i IBR-elprosjekt, Jan Nylund.

Les også: Norconsult kjøper mer

Faglige synergier

– Med kjøpet av IBR-elprosjekt forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør i Norconsult, John Nyheim.

Les også: Vil samle eliten i ny byggorganisasjon

Videre vekst

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskaper.

Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte framtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst, skriver Norconsult i en pressemelding.

Les også:

Norconsult passerer to milliarder

Norconsult kjøper på Vestlandet

Norconsult ekspanderer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.