MOBIL

Nytt varslingssystem for Apples iOS?

Varslinger er en vesentlig del av operativsystemet på en smarttelefon. Mye indikerer at Apple omsider har tenkt å forbedre sitt varslingssystem, som er litt i det svakeste laget.

Bada og Android har ganske likt system.
Bada og Android har ganske likt system.
16. feb. 2011 - 16:08

Som vi har nevnt i tidligere artikler er det ytret mye misnøye ovenfor Apple sitt varslingssystem for iOS. For et halvt år siden meldte vi at Apple ansatte Rich Dellinger, som var ansvarlig for utvikling av varslingssystemet i webOS. Med dette trodde mange det snart ville skje endringer på den fronten. Ingenting har skjedd enda.

Hvorfor har ikke Apple fått det til?

La oss først gjenta hvorfor dagens varslingssystem ikke er ideelt, og blir sett på som en av svakehetene i iOS.

Dersom vi sammenligner systemet med det vi finner på Googles Android-telefoner, Samsung sine Bada-telefoner og HPs webOS-telefoner, så gir alle disse deg en beskjeden melding om at noe ønsker din oppmerksomhet. Dersom du ignorerer dine varslinger legger de seg fint i en liste og venter til det passer for deg å gå gjennom dem.

På en iPhone blir du forstyrret av en stor boks midt på skjermen som det er umulig å ignorere. Du blir altså tvunget til velge om du ønsker å fortsette det du holdt på med eller om du vil ignorere varslingen. I de tilfeller der du velger å ignorere varslingen, som gjerne er oftere enn det motsatte tilfellet, er det ingen måte å finne tilbake til varslingen(e) på annet enn å skumme skrivebordet ditt etter et ikon med en anmerkning.

Vi har dog enda troen på at Rich skal komme til unnsetning.

Ryktene svirrer

Det ryktes i disse dager at Apple snuser på et mindre, ikke navngitt, selskap som kan hjelpe dem med å utvilkle et bedre system. Selskapet er visstnok et som allerede har en applikasjon i AppStore, med et såpass bra varslingssystem at de har trigget interessen til Apple.

Det spekuleres derfor i om Boxcar er applikajsonen det er snakk om og da i så tilfelle Appremix, som er selskapet bak appen, som er kjøpsobjektet. Boxcar er en applikasjon som samler dine varslinger fra enkelte tjenester, som for eksempel Facebook og e-post, i en oversikt på et og samme sted. Applikasjonen har også mulighet for å sette stilletider, slik at du eksempelvis slipper å ligge å høre på forskjellige lyder hele natten lang.

Vi smører oss med tålmodighet

Forhåpentligvis får vi se et nytt, bedre og mindre oppmerksomhetskrevende, system fra Apple snart. Med fare for å drømme oss vekk skal vi ikke gå nærmere inn på hvordan, men mulighetene her er mange. Vi krysser fingrene og håper på et iOS 5 med et bedre varslingssystem til sommeren.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.