NYHETSBREV

Nytt trådløst testverktøy fra Fluke Connect

Nå med app til både Android og IPhone

Nå blir mobiltelefonen en viktig del av drift og vedlikehold.
Foto: Fluke Connect
Nå blir mobiltelefonen en viktig del av drift og vedlikehold. Foto: Fluke Connect
13. juni 2014 - 07:00

Fluke Connect er et system med trådløse testverktøy. Når verktøyene er koblet til en smarttelefon-app, lar systemet vedlikeholdsteknikere, elektrikere og funksjonssikkerhetsteknikere registrere, lagre og dele data på tvers av hele teamet, uten å forlate felten. Det gir umiddelbar tilgang til data og måleresultater fra smarttelefoner for å gjennomgå bilder, kontrollere rapporter, se på trender m.m., noe som hjelper team med å få jobbene gjort bedre og raskere.

Kopler mer enn 20

Selv hevder produsenten at de leverer det største settet med kommuniserende testverktøy i verden.

Mer enn 20 Fluke-verktøy kobles trådløst – via Bluetooth eller Wi-Fi – til Fluke Connect-appen for å legge til måleresultater og termiske bilder i Fluke Cloud-databasen. Disse dataene legges direkte inn i databasen, noe som eliminerer behovet for å skrive ned måleresultater. Det kan tilordnes spesifikt utstyr for å vedlikeholde en historikk som strekker seg over lang tid. Avlesninger kan deles i sanntid via ShareLive-videosamtaler med teammedlemmer i andre deler av anlegget. Og arbeidsordrer med måleresultater lagt til kan sendes ut via appen, slik at teamet kan se problemet på en nøyaktig måte.

Flere fordeler

Produsenten lister opp en rekke fordeler med systemet:

– Overordnede kan gjennomgå måleresultater, svare på spørsmål, veilede ansatte og godkjenne reparasjoner uten å være på inspeksjonsstedet i det hele tatt – alt dette med ShareLive-videosamtaler.

–Teknikere bruker mindre tid på å skrive ned måleresultater og taste dem inn på datamaskinen. Registre blir mer fullstendige og nøyaktige når de på enkelt vis overføres fra testverktøyet til appen og lagres med AutoRecord. Aldri mer skriveplate.

– Med EquipmentLog på appen kan teamene treffe bedre beslutninger raskere ved å ha tilgang i felten til målehistorikken til hver enhet – med eller uten mobiltilkobling.

– Bruk av eksisterende smarttelefoner og en ekstern Fluke Cloud-database med høyt sikkerhetsnivå for å redusere kostnader ved å implementere et pålitelighetsprogram fører til bedre langtids vedlikehold, høyere produktivitet og færre uplanlagte feil.

– Forbedrer elektrisk sikkerhet ved å la teknikere koble til trådløse testverktøyer og deretter trekke seg unna det strømførende utstyret – eller lukke paneldøren – og bruke smarttelefonen deres til å overvåke avlesninger.

Både Android og iPhone
Både Android og iPhone

Både Android og iPhone

I dag leveres apper som fungerer med iPhone 4S eller nyere og med iOS7 eller nyere. For Android kreves 4.4.x og nyere.

Trådløse verktøy som leveres til systemet er:

– v3001 FC, DC-spenningsmodul, nyhet

– a3002 FC, AC/DC-strømtangbase, nyhet

– 3000 FC digitalt multimeter

– v3000 FC AC-spenningsmodul

– a3000 FC, AC-strømmodul

– a3001 FC, iFlex-AC-strømmodul

– t3000 FC temperaturmodul av K-typen

I tillegg kan systemet benyttes mot en rekke infrarøde kameraer, og med trådløs kontakt kan tilleggsverktøy gjøres kompatibelt.

Feilsøking

Fluke Connect-systemet skal egne seg for elektromagnetisk feilsøking og forebyggende vedlikehold. Leverandøren trekker frem grunnleggende kretskontroller med samtidig trepunktstesting fra tilførsel til effekt til last. Det kan sammenligne den termiske signaturen mellom faser og mot grunnlinjen, utfør en termisk inspeksjon av ledningsisolasjon og tilkoblinger. Likeså kan det kontrollere last og balanse på tvers av faser samtidig, DC-lastkontroller.

Elektronisk styrt utstyr kan testes ved å plassere moduler på det elektriske tilkoblingspunktet (ved tilførsel, last osv.) og overvåke mens du står ved kontrollene.

Alt kan dokumenteres med AutoRecord for å registrere målinger og bilder, og bruk EquipmentLog-historikk for å lagre data for senere inspeksjonssammenligning. Med ShareLive-videosamtaler kan brukerne kontakte teamledere ved behov.

Ut over dette skal systemet også egne seg til kjør- og varmeanlegg (HVAC) samt elektromekanisk varme- og kjøleutstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.