ARBEIDSLIV

Nytt tilbud til teknologiledere

26 av 60 søkere har fått plass på det nye studiet, som er kalt Master of Technology Management (MTM) og er et videreutdanningsprogram. Målgruppene er sivilingeniører og -økonomer og andre med høyere utdanning innen økonomi og teknologirelaterte fag. Kandidatene må ha minst fem års arbeidserfaring, og jobbe i en bedrift eller organisasjon der teknologiske utfordringer står sentralt.

Teknologene er i klar overvekt blant de nye studentene. Bare én av dem har ren økonomisk bakgrunn, opplyser programkoordinator for MTM, Ingar Tyssen, ved NTNU til Teknisk Ukeblad. – Ideelt sett hadde det vært ønskelig med en større faglig spredning blant programdeltakerne, vedgår Tyssen. Deltakerne er i alderen 29 til 54 år, og de får studiet helt eller delvis finansiert av sine respektive arbeidsgivere.

Den offisielle åpningen fant sted på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. I sin åpningstale foran studenter og en samlet fagstab fra NTNU og NHH, trakk NTNU-rektor Emil Spjøtvoll direkte linjer fra studiets innhold til aktuelle politiske satsingsområder i utdanningssektoren, og til etterspørselen i arbeidsmarkedet etter personer med kunnskap og evner til å kombinere teknologi og ledelse. På resten av samlingen foreleste førsteamanuensis II ved NTNU, Øystein Fossen, og professor II NTNU, Håkan Håkansson, om organisasjonslære og viktigheten av relasjoner i industri og forretningsliv.

Dette var den første av i alt seks intensivsamlinger spredt på Oslo, Bergen og Trondheim som skal finne sted studieåret 2000–2001. Høsten 2001 reiser MTM-deltakerene til Massachusetts Institute of Technology i Boston for et heltidssemester der. Den avsluttende masteroppgaven skrives i siste semester i egen bedrift.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.