ARBEIDSLIV

Nytt tilbud til teknologiledere

20. sep. 2000 - 06:49

26 av 60 søkere har fått plass på det nye studiet, som er kalt Master of Technology Management (MTM) og er et videreutdanningsprogram. Målgruppene er sivilingeniører og -økonomer og andre med høyere utdanning innen økonomi og teknologirelaterte fag. Kandidatene må ha minst fem års arbeidserfaring, og jobbe i en bedrift eller organisasjon der teknologiske utfordringer står sentralt.

Teknologene er i klar overvekt blant de nye studentene. Bare én av dem har ren økonomisk bakgrunn, opplyser programkoordinator for MTM, Ingar Tyssen, ved NTNU til Teknisk Ukeblad. – Ideelt sett hadde det vært ønskelig med en større faglig spredning blant programdeltakerne, vedgår Tyssen. Deltakerne er i alderen 29 til 54 år, og de får studiet helt eller delvis finansiert av sine respektive arbeidsgivere.

Den offisielle åpningen fant sted på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. I sin åpningstale foran studenter og en samlet fagstab fra NTNU og NHH, trakk NTNU-rektor Emil Spjøtvoll direkte linjer fra studiets innhold til aktuelle politiske satsingsområder i utdanningssektoren, og til etterspørselen i arbeidsmarkedet etter personer med kunnskap og evner til å kombinere teknologi og ledelse. På resten av samlingen foreleste førsteamanuensis II ved NTNU, Øystein Fossen, og professor II NTNU, Håkan Håkansson, om organisasjonslære og viktigheten av relasjoner i industri og forretningsliv.

Dette var den første av i alt seks intensivsamlinger spredt på Oslo, Bergen og Trondheim som skal finne sted studieåret 2000–2001. Høsten 2001 reiser MTM-deltakerene til Massachusetts Institute of Technology i Boston for et heltidssemester der. Den avsluttende masteroppgaven skrives i siste semester i egen bedrift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.