BYGG

Nytt sykehus i Østfold

SAMARBEID: Nytt Østfoldsykehus inkluderer en rekke av både rådgivere og arkitektkontorer.
SAMARBEID: Nytt Østfoldsykehus inkluderer en rekke av både rådgivere og arkitektkontorer. Bilde: Helse Sør Øst
Joachim Seehusen
21. jan. 2010 - 16:46

Cowi skal prosjektere det største bygget i Østfold – fylkets nye sentralsykehus – som blir større enn 12 fotballbaner.

Det nye Østfoldsykehuset blir 111 000 m 2, av dette er 87 000 m 2 et helt nytt sykehus på Kalnes i Sarpsborg mens 24 000 m 2 er rehabilitering og ombygging av Moss Sykehus.

Cowi gikk av med seieren i konkurransen i fjor høst, og nå starter arbeidene som omfatter rådgivende ingeniørtjenester, landskapsarkitekttjenester og prosjekteringsgruppeledelse for nytt østfoldsykehus.

Julegave

For Cowi er dette nærmest som en julegave å regne, firmaet fikk melding om at det hadde vunnet konkurransen på lille julaften i fjor.

– Det er ingen tvil om at kravene til rådgiverne var kjempetøffe. Derfor er det usedvanlig gledelig og inspirerende for oss å vinne denne kontrakten, sier Terje Bygland Nikolaisen, direktør for forretnings-utvikling i Cowi Norge.

Lang merittliste

Selv mener Cowi at en av grunnene til at de vant kontrakten er mangeårig erfaring med store sykehus. Og merittlisten er lang. Tidligere har Cowi hatt oppdrag knyttet til Nye Ahus, St. Olavs Hospital, Nye Molde Sykehus, Haukeland Sykehus, Nordlandssyke-huset, Sykehuset i Buskerud, Universitetet i Tromsø og Radiumhospitalet.

– Vi vant på vår oppgaveforståelse, samt dokumenterte realkompetanse, det vil si summen av flerfaglig kompetanse, kapasitet og gjennomføringsevne, sier Bygland.

Kontrakten inkluderer forprosjekt, funksjonsprosjekt, kontrahering, detaljprosjekt, ferdigstillelse, ibruktakelse, samt arbeider i reklamasjonsperioden. Cowi er ansvarlig rådgiver for alle rådgivende ingeniørfag, samt prosjekteringsledelse. Arbeidet starter i løpet av januar, forprosjektet er planlagt ferdigstilt innen utløpet av 2010.

Mange timer

Totalt vil det gå med mer enn 200 000 ingeniørtimer til denne jobben. Cowi trekker på sine kontorer i Oslo, Trondheim og Fredrikstad. I tillegg har de med seg HjellnesConsult, Erichsen & Horgen, NGI og Per André Hansen Landskapsarkitekter.

– Denne konkurransen ga oss tilbud fra de største rådgivingsfirmaene i Norge. Cowi AS ble vurdert til å ha det beste totaltilbudet og dermed kåret til vinner av konkurransen, sier prosjektstyrets leder Steinar Frydenlund i Helse Sør Øst.

Arkitekt- og interiørarkitekttjenester vil bli utført av Arkitektgruppen for nytt østfoldsykehus, som består av firmaene Eliassen og Lambertz-Nilssen AS, Arkitema og AART arkitekter.

Hard konkurranse

Cowi vant i hard konkurranse. I starten var det 13 interesserte rådgivere, kun fire av disse ble prekvalifiert og leverte tilbud. De var Sweco, Rambøll, Norconsult og Multiconsult i samarbeid, og vinneren Cowi. Konkurransekriteriene var pris, kompetanse, organisasjon, oppgaveforståelse og BIM-kompetanse.

Les mer om det nye Østofoldsykehuset her

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.