Nytt styrtregnvarsel for deler av Midt-Norge og Innlandet

Det er sendt ut et nytt styrtregnvarsel på gult nivå for deler av Trøndelag, Innlandet og Møre og Romsdal tirsdag ettermiddag og kveld.

 Kaos rådet i morgentimene i Ålen sentrum i Trøndelag forrige tirsdag etter store nedbørsmengder, og mange innbyggere måtte reddes ut fra sine hjem.
Kaos rådet i morgentimene i Ålen sentrum i Trøndelag forrige tirsdag etter store nedbørsmengder, og mange innbyggere måtte reddes ut fra sine hjem. Foto: Per Magne Moan
22. aug. 2023 - 12:08

– Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 millimeter per time, ifølge meteorologene.

Mandag ble det også sendt ut gult farevarsel for styrtregn for deler av Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal.

Sørøstlige deler av Trøndelag ble mandag og natt til tirsdag rammet av flom. I Ålen i Holtålen kom det 46,4 millimeter nedbør fra mandag klokken 8 til tirsdag klokken 8, ifølge Meteorologisk institutt.

– Faren er dessverre ikke over. Det kan bli styrtregn både i dag og i morgen. I dag er faren størst litt lenger vest på grensen mellom Møre og Romsdal og Trøndelag, sa vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen tirsdag formiddag.

Det er også sendt ut oransje farevarsel for jord- og flomskredfare i sørlige deler av Trøndelag onsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.