ARBEIDSLIV

Nytt studium i prosjektledelse og entreprenørskap

Studiet i seg selv vil være multidisiplinært i den forstand at søkere med hvilken som helst fagbakgrunn kan søke så lenge vedkommende har en bachelorgrad.
Studiet i seg selv vil være multidisiplinært i den forstand at søkere med hvilken som helst fagbakgrunn kan søke så lenge vedkommende har en bachelorgrad. Bilde: Harald Pettersen, Statoil

Dette blir det første årsstudiet som gir dette tilbudet. Fra før har NTNU en mastergrad i prosjektledelse.

– Næringsliv og industri har behov for kandidater med formell utdanning innen prosjektledelse, uttaler initiativtaker til studiet, Bjørn Engebretsen ved Avdeling for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Oslo i en pressemelding.

Han er studieleder ved Avdeling for ingeniørutdanning og ansvarlig for igangsetting av studiet.

Fyller et hull

– Da jeg jobbet som prosjektleder i industri og offshore virksomhet noen år tilbake, ble prosjektledere akseptert på basis av referanser til lignende prosjekter og oppgaver. De siste årene har det blitt vanligere å forlange at prosjektledere også skal ha en formell utdannelse innen feltet, samtidig som det ikke er så mange som tilbyr slike studier, forklarer Engebretsen.

Studiet vil ha 30 studieplasser og gi 60 studiepoeng. Kravet for opptak er fullført bachelorgrad fra universitet eller høgskole (180 studiepoeng).

Studiet vil bestå av fagene prosjektledelse, økonomistyring, patentsystemet, produktutvikling og markedsføring.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.