NYHETER_BYGG

Nytt studentbygg

Grunnsteinen til det nye studentsenteret i Bergen ble lagt ned i slutten av mai. Her er hovedinngangen.
Grunnsteinen til det nye studentsenteret i Bergen ble lagt ned i slutten av mai. Her er hovedinngangen. Bilde: Luseparken arkitekter
Camilla Aadland
17. juni 2005 - 08:00

I løpet av halvannet år skal det nedslitte studentsenteret på Nygårdshøyden i Bergen erstattes av et funksjonelt bygg som studentene har ventet lenge på. Etter 30 års intens bruk er eksisterende bygning i svært dårlig forfatning.

Det nye studentsenteret vil få tilnærmet samme totalareal som nåværende bygg og vil ta utgangspunkt i eksisterende konstruksjoner og byggelinjer.

– At byggets gamle fundamenter gjenbrukes i stor grad, er et viktig miljøaspekt, sier Haakon Grønnæss, prosjektleder i Statsbygg i en pressemelding.

Velutstyrt

Bygningen skal gå over tre plan med et areal på totalt 11.500 kvadratmeter. Studentene får større areal til idrett og mosjon, studentdemokrati samt et mediesenter som inneholder avis, radio og TV. I tillegg blir det studentbokhandel og en moderne og funksjonell kantine.

– Det nye svømmeanlegget vil nok mange sette stor pris på, sier Grønnæss. Under bassengkanten bygges det et stort glassvindu, slik at publikum kan følge aktivitetene fra sidelinjen.

Stein og glass

– Men kanskje mest spektakulært av alt, er auditoriet som bokstavelig talt svever i luften i bygningens vrimleområde. Dette blir et naturlig samlingspunkt i bygget, sier prosjektlederen.

Fasadematerialet består av stein med store innslag av glass slik at det naturlige dagslyset slipper inn .

Statsbygg er byggherre på oppdrag fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Nybygget skal stå ferdig i oktober 2006. Prosjektet gjennomføres i form av sideentrepriser med en entreprisekostnad på ca. 200 millioner kroner. Kontrakt med administrerende sideentreprenør NCC ble inngått i februar.

Arkitekt er Luseparken arkitekter AS fra Trondheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.