OLJE OG GASS

Nytt senter for bore- og brønnteknologi

STOLT: Forskningsminister Tora Aasland.var med på åpningen av det nye utdannings- og forskningssenteret for bore- og brønnteknologi der rektor Aslaug Mikkelsen(t.v.) samarbeider med IRIS-direktør Anna Aabø, samt NTNU og SINTEF.
STOLT: Forskningsminister Tora Aasland.var med på åpningen av det nye utdannings- og forskningssenteret for bore- og brønnteknologi der rektor Aslaug Mikkelsen(t.v.) samarbeider med IRIS-direktør Anna Aabø, samt NTNU og SINTEF. Bilde: Asbjørn Goa

ONS / STAVANGER: Forskningsminister Tora Aasland kunne stolt fortelle om det nye senteret under ONS-messen.

Forskningsminister Tora Aasland. ONS 2010.
Forskningsminister Tora Aasland. ONS 2010. Asbjørn Goa

Universitetet i Stavanger, IRIS, SINTEF Petroleum og NTNU skal samarbeide om utdanningen som i sin helhet finansieres av oljeindustrien.

Mer fra ONS: Følg med på våre temasider.

30 millioner

Kostnadene er beregnet til ca. 30 millioner i året i etableringsfasen.

Utdanningen blir lokalisert til universitetet i Stavanger som i flere år har hatt en utdanning i petroleumsteknologi.

– Ulykken i Mexicogolfen har gjort oss oppmerksom på hvor viktig det er å være best mulig forberedt og at det alltid vil være muligheter for forbedringer innen olje- og gassindustrien, sier statsråd Tora Aasland.

Mer kompetanse

I presentasjonen ble det ikke lagt skjul på at dette også gjøres for å tilføre industrien best mulig kompetanse når det gjelder utvikling av ny bore- og brønnteknologi for å få mer ut av de begrensede olje- og gassfeltene på norsk sokkel.

54 prosent av ressursene er igjen på sokkelen, men bare én prosent mer utvinning kan gi opptil 100 til 150 milliarder mer i inntekter, tilsvarende to år av verdens forbruk av olje.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.