Nytt register koster 750 millioner

NYTT: Nye Autosys koster 750 millioner kroner. Gevinsten blir en bedre it-plattform for Statens vegvesen og flere offentlige og private samarbeidspartnere.
NYTT: Nye Autosys koster 750 millioner kroner. Gevinsten blir en bedre it-plattform for Statens vegvesen og flere offentlige og private samarbeidspartnere. (Bilde: LEIF HAALAND)
  • IT

Det nasjonale kjøretøy- og førerkortregisteret Autosys skal fornyes etter å ha overlevd siden 80-tallet.

Mistet kontrollen

Forrige forsøk gikk under navnet Au2sys og fikk stoppordre av Samferdelsdepartementet i 2007 fordi prosjektet kom ut av kontroll.

Les mer: Budsjettsmell for nytt motorvognregister

Ny runde

Nå går Vegdirektoratet i gang på nytt, under prosjektnavnet Nye Autosys.

- Autosys-prosjektet har vært gjennom en omfattende prosess med kvalitetssikring. Samferdselsdepartementet påla Statens vegvesen å følge en omfattende kvalitetssikringsprosess, hvor prosjektet er vurdert av ekstern kvalitetssikrer. Vi er klare for full gjennomføring av prosjektet, sier direktør Kjell S. Bjørvig i Statens vegvesen - som leder Autosys-prosjektets styringsgruppe.

Kvalifisering

Prosjektets sentrale styringsdokument er nylig godkjent av vegdirektøren. En prekvalifiseringrunde blant it-leverandører er neste fase.

Kompleksitet

Ved ferdigstillelse i 2014 vil Statens vegvesen ha brukt nærmere 750 millioner kroner på systemet, som vil være et av de største og mest komplekse IKT-løsninger innen det offentlige i Norge.

Trygg

- Vi kjenner oss trygge på at Autosys er et IKT-prosjekt med stor samfunnsnytte. Den omfattende prosessen gjør oss sikre på at vi kjenner både omfanget og kostnadene for den nye løsningen, sier Bjørvig.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå