Nytt ras i Alta – gamle E6 tatt

Et ras i Alta har tatt gamle E6. Stedet ligger innenfor området som allerede er sperret av etter det store raset onsdag. I helgen fortsetter geologene arbeidet.

 Deler av den gamle E6-en på Kråknes i Alta ble tatt av ras natt til fredag.Foto:
Deler av den gamle E6-en på Kråknes i Alta ble tatt av ras natt til fredag.Foto: Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB scanpix
6. juni 2020 - 18:31

Det første raset på Kråkneset var 650 meter bredt og 40 meter høyt. Ingen personer eller dyr ble skadd, men åtte bygninger gikk med i skredet.

Det nye raset tok en stor bit av Kråkenesveien, som er den tidligere E6.

– Det er et veldig lite ras, og noe vi forventer skal kunne gå, slike etterras, sier distriktsingeniør Anders Bjordal i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til iFinnmark.

Politiet meldte om raset natt til lørdag, men høyst sannsynlig har det gått allerede natt til fredag, skriver Altaposten.

I løpet av helgen kommer flere eksperter for å bidra i arbeidet med å undersøke skredområdet, i tillegg til at det hentes inn teknisk utstyr.

Undersøkelsene gjøres for å finne ut når folk kan komme tilbake til området.

– Det er for å vurdere stabilitet og sikkerhet i området og å kunne frigjøre det. Det er 5–6 relativt nye hytter som står igjen. De ligger lenger ut på fjell, men det er ferdselsforbud, sier NVE-ingeniøren til iFinnmark. (©NTB)

 

Alta 20200605. Deler av den gamle E6-en på Kråknes i Alta ble tatt av ras natt til fredag.Foto: <i>Foto:  Anders Bjordal / NVE / NTB scan</i>
Alta 20200605. Deler av den gamle E6-en på Kråknes i Alta ble tatt av ras natt til fredag.Foto: Foto:  Anders Bjordal / NVE / NTB scan
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.