KRAFT

Nytt produkt for drift av kraftnettet

BEDRE: Det nye produktet har som mål å bedre kundeservice og påliteligheten i kraftnettet.
BEDRE: Det nye produktet har som mål å bedre kundeservice og påliteligheten i kraftnettet. Bilde: Scanpix
Mona Sprenger
12. feb. 2009 - 16:01
Vis mer

Powel ASA signerer kontrakt med energikonsernet EB om anskaffelse av og deltakelse i videreutviklingen av et helt nytt produkt for drift av kraftnett, kalt Powel Grid Operation (PGO).

– Denne kontrakten er viktig for Powel. Satsingen på et helt nytt produkt for driftsstøtte i kraftnett forsterker Powels posisjon som leverandør av forretningskristiske fagsystemer til nordisk energiforsyning. Gjennom denne satsingen bidrar vi til våre kunders forretningsutvikling, sier adm. direktør Bård Benum i Powel ASA i en pressemelding.

Pålitelighet

Powel Grid Operation er et såkalt DMS-system (Distribution Management System), og har som mål å bedre kundeservice og pålitelighet i kraftnettet gjennom forbedret feilhåndtering og avbruddsplanlegging.

Powel Grid Operation er et system som er operativt døgnet rundt og som kontinuerlig mottar data om tilstanden i kraftnettet.

Millionkontrakt

Basert på dette finnes automatiserte funksjoner for feilhåndtering, driftsstatistikker, rapportering og med funksjoner for varsling av abonnenter ved avbrudd og koplinger i kraftnettet.

Kontrakten har en estimert verdi på ca. 3 millioner kroner.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.