KRAFT

Nytt prisområde for strøm

REKORD: Forbruket i alminnelig forsyning var 9 771 GWh i februar.  Det er det høyeste nivået som registrert for februar.
REKORD: Forbruket i alminnelig forsyning var 9 771 GWh i februar. Det er det høyeste nivået som registrert for februar. Bilde: Scanpix
Camilla Aadland
8. des. 2009 - 10:11

Sør-Norge blir delt i to prisområder. Et nytt prisområde, NO 4, vil bli opprettet for Sørlandet og Vestlandet fra Bergen og sørover fra 11. januar.

Flaskehalser

Det nye markedsområdet er nødvendig av hensyn til driften av det samlede kraftsystemet og for utnyttelsen av de totale ressursene, melder Statnett.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I mange driftssituasjoner oppstår det nå flaskehals i nettet mellom Sørvest-Norge og Østlandet. Et eget markedsområde skal gjøre Statnett i stand til å håndtere flaskehalsen.Antar det kommer brått på

– Varslet kommer kanskje brått på mange, men samtidig har vi gitt varsel raskere denne gang i forhold til iverksettelsen enn tidligere. Opprettelsen skjer ikke før 11. januar, og varselet kommer nå nettopp fordi vi antar at det kan komme brått på for en del, sier Tor Inge Akselsen, kommunikasjonsdirektør i Statnett til Montel Powernews.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.