BYGG

Nytt overskudd for Veidekke

ALDRI UNDERSKUDD: Veidekke har aldri gått med underskudd. Til tross for et førstekvartal med minus ser det igjen positivt ut for Terje Venold og Veidekke til tross for et stramt marked.
ALDRI UNDERSKUDD: Veidekke har aldri gått med underskudd. Til tross for et førstekvartal med minus ser det igjen positivt ut for Terje Venold og Veidekke til tross for et stramt marked. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
13. aug. 2009 - 08:30

– Finanskrisen har satt sine spor, men vi er fornøyd med at vi har klart å opprettholde gode marginer og at vår ordrereserve nå styrkes. Dette betyr ikke at nedgangskonjunkturene er over, men vi ser nå bedring på flere områder. Ikke minst er høyere boligsalg gledelig, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Ned

Veidekkes omsetning i andre kvartal ble 4.186 millioner kroner mot 5.581 milioner i samme periode i 2008.

Driftsresultatet ble 180 millioner kroner mot 266 millioner i fjor. Resultatmarginen ble 4,9 prosent, mot 5,1 prosent, mens resultat før skatt ble 205 millioner kroner.

Fjorårsresultatet ble 285 milioner kroner.

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er på 10,8 milliarder kroner.

– Gode marginer, men lavere aktivitet, kan oppsummere årets andre kvartal for Veidekke. Byggmarkedet innen privat sektor er fortsatt svakt, men noe kompenseres av stor aktivitet i anleggsmarkedet, sier Venold. – Selv om det er krevende tider, ser vi heldigvis lyspunkter: Vi har solgt 114 boliger i Norge og Sverige i dette kvartalet, mot 127 i hele fjor. Og entreprenørvirksomhetens ordrereserve øker igjen, etter syv kvartaler med nedgang, avslutter konsernsjef Venold.Gode marginer

Entreprenørvirksomheten i Norge hadde også i andre kvartal god drift og gode marginer. Til tross for vesentlig redusert omsetning har selskapet klart å opprettholde en høy resultatmargin.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I Stockholm er det også god drift og god resultatmargin, mens resultatene for de øvrige svenske regionene er preget av lav ordreinngang i de foregående kvartalene.

Den danske virksomheten, Hoffmann, har en positiv resultatutvikling tross et presset marked.

Omsetningen i den samlede entreprenørvirksomheten ble 3 088 millioner mot 4 377 millioner i fjor, og resultatet ble 140 millioner mot 212.

Økt boligsalg

De siste månedene har eiendomsmarkedet vist en gradvis bedring med økt salg av boliger, særlig i områdene rundt Oslo og Stockholm.

Veidekke solgte i andre kvartal 63 boliger i Norge, mot 41 i hele 2008. Tilsvarende tall for Sverige viser 51 solgte boliger mot 86 i hele 2008.

Veidekkes eiendomsvirksomhet hadde i andre kvartal en omsetning på 236 millioner mot 387 millioner for samme periode i 2008.

Resultatene ble henholdsvis 2,5 millioner og 13.9 millioner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Økt etterspørsel

Andre kvartal var preget av høy aktivitet innen samtlige forretningsområder i industrivirksomheten, og etterspørselen har vist en vesentlig sterkere utvikling enn for første kvartal.

Volumene for asfalt og for pukk og grus har vært på nivå med 2008, og god ressursutnyttelse og høy produksjon har bidratt positivt til resultatene.

Tilsvarende utvikling er det også innen gjenvinning.

Samlet omsetning for Veidekke Industri ble 876 millioner mot 982 millioner og resultatet 64 mot 68 millioner kroner.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.