NYHETER

Nytt oppdrag på Sokna-Ørgenvika

Entreprenørene får mer å gjøre på riksveg 7 mellom Sokna og Ørgenvika. En strekning på 850 meter som omfatter en 185 lang miljøtunnel er sendt ut på anbud med frist 7. august.

Strekningen som er ute på anbud nå inngår i den blå linjen som markerer den østligste delen av framtidig riksveg 7. (Ill.: Statens vegvesen)
Strekningen som er ute på anbud nå inngår i den blå linjen som markerer den østligste delen av framtidig riksveg 7. (Ill.: Statens vegvesen)
Anders Haakonsen
21. juni 2012 - 12:07

Strekningen som er utlyst ligger lengst øst på prosjektet i Ringerike kommune i Buskerud. Den tar av fra nåværende riksveg 7 like vest for Sokna. Foruten miljøtunnelen omfatter den en rundkjøring og en 35 meter lang bru over Verkenselva.

Hæhre Entreprenør fikk kontrakten på hovedentreprisen på Sokna-Ørgenvika i fjor sommer. Den gjaldt en strekning på 15,2 km. Kontraktsummen var 727 millioner kroner.

Den viktigste grunnen til at strekningen nærmest Sokna ble skilt ut som egen entreprise, er at krysningspunktet mellom riksveg 7 og Bergensbanen er et naturlig skille mellom to entrepriser. Veidekke bygger en bru som fører banen over vegen. Før brua blir ferdig 1. oktober, er banen en effektiv sperre for anleggstrafikken. En annen grunn er at Vegvesenet ville gi mindre entreprenører en mulighet til å delta i konkurransen om oppdragene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Entreprisen omfatter sprenging av 20 000 kbm fjell og graving av 57 000 kbm løsmasser. Til miljøtunnelen vil det gå med 2 400 kbm betong og 495 tonn armering.

Jobben må være fullført i midten av juni 2014. Ny riksveg 7 mellom Sokna og Ørgenvika åpnes senere samme måned. Da blir riksveg 7 kortet inn med 20 km.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.