Nytt oppdrag på Fosenvegene

Utbedring av to strekninger på fylkesveg 6922 i Trøndelag er sendt ut på anbud. Fristen er satt til 12. mars. Strekningene inngår i et delprosjekt i vegpakken Fosenvegene.

Hårnålsvinger på flat mark hører ikke hjemme på en fylkesveg. Denne svingen skal få mye større radius. Den korte brua over elva skal erstattes med en plasstøpt kulvert oppstrøms.
Hårnålsvinger på flat mark hører ikke hjemme på en fylkesveg. Denne svingen skal få mye større radius. Den korte brua over elva skal erstattes med en plasstøpt kulvert oppstrøms. Foto: Statkart
30. jan. 2018 - 21:40

Samlet lengde på de to strekningene er ikke mer enn 730 meter, men jobben er ikke liten. Den nåværende vegen er så dårlig at det må gjøres store inngrep for å gi den en skikkelig standard. Deler av de nye vegstrekningene vil gå helt utenom nåværende trasé.

De fleste feil og mangler en veg kan ha finnes på fylkesveg 6922. Den er svingete og smal, og bredden er helt nede i 3,1 meter noen steder. Den mangler fast dekke, bratte fjellskjæringer står helt i vegkanten, vegetasjon tar sikt, og flere steder mangler det rekkverk.

Fylkesveg 6922 er et nytt navn. Før de to fylkene i Trøndelag fusjonerte ved årsskiftet het den fylkesveg 193. Den går mellom Verrabotn i Verran kommune og Meltingen i Inderøy. Avstanden mellom ytterpunktene er 13 km.

Utbedring av fylkesveg 6922 er et av 11 delprosjekter i Fosenvegene. Arbeidet er delt i flere entrepriser. En knapt 6 km lang strekning mellom Sørvågen og Prestvågelva var den dårligste strekningen på fylkesvgen før arbeidet kom i gang. Nå er det meste unnagjort, bare de 730 metrene gjenstår. Hvis alt går som det skal, får også disse akseptabel standard i oktober.

Denne vegen har de fleste feil en veg kan ha. Den nye får en bredde på 6,5 meter, fast dekke og grøft mellom kjørebanen og skjæringen. <i>Foto:  Google</i>
Denne vegen har de fleste feil en veg kan ha. Den nye får en bredde på 6,5 meter, fast dekke og grøft mellom kjørebanen og skjæringen. Foto:  Google

Den eneste konstruksjonen på den nye vegen er plasstøpt kulvert med en lysåpning på 4,5 x 3,8 meter. Den skal føre Sørvågelva under vegen. Nå går elva gjennom en stålkulvert som er i så dårlig forfatning at det er lagt en midlertidig bru over den.

De totale omkostningene for oppgradering av hele fylkesveg 6922 er beregnet til 80 millioner kroner. Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen i egenregi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.