MOBIL

Nytt operativsystem for mobiltelefoner

Denne uken dukket det opp et nytt, avansert operativsystem for mobiltelefoner: Linux-plattformen Else Intuition.

Else Intuition

Else Intuition er et nytt operativsystem for mobiltelefoner, og er bygget på Access Linux Platform. Operativsystemet er laget i samarbeid mellom Access og Emblaze Mobile, og utviklingen har tatt to år.

Denne uken viste duoen frem operativsystemet i en protomodell kalt "First Else" i London.

First Else

Formfaktor: Trykkskjerm
Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900
Størrelse:
13 x 56,6 x 115,6 mm
Skjerm: LCD, 3,47 tommer, 480 x 854 piksler, kapasativ trykkskjerm
Plattform: Else Intuition
Trådløst: Bluetooth 2.0, 802.11b/g, GPS
Internminne: 16 GB
Utganger: Mini USB, 3,5 mm minijack

Vi har etterhvert fått et solid utvalg av mobile operativsystemer å velge mellom. I tillegg til et uendelig antall egenproduserte, mindre avanserte plattformer, har de tyngre plattformene Symbian, Windows Mobile, Android og Iphone OS blitt svært utbredt.

Nå får vi enda et nytt og lovende alternativ: Else Intuition, som er bygget på Access Linux Platform (ALP). Operativsystemet er laget av Access (som står bak Access Linux Platform)og Emblaze Mobile, som begge er lei av hovedmenyer. 

Det som ifølge produsentene skiller Else Intuition fra andre avanserte mobilplattformer, er ikke den brede støtten for funksjoner og teknologi, men brukervennligheten. Istedenfor digre hovedmenyer med undermappe på undermappe, har du i Else Intuition tilgang til alt du skal bruke direkte fra et "hjul" på høyresiden av skjermen. Tanken er at ingenting skal være tilgjengelig der du holder tommelen. Istedenfor at menyene skifter utseende og oppsett etter hvilke funksjoner du skal bruke, følger hjulet med deg inn i alle programmer du åpner.

Dette grepet er bare ett av mange som er gjort for å gjøre ting enklere. Alt fra nettsurfing til oppsett av e-postkontoer er gjort så enkelt og med så få trinn som mulig.

First Else vist frem denne uken

Denne uken ble den første mobiltelefonen med plattformen vist frem i London. Telefonen, som foreløpig bare er en protomodell, falt godt i smak hos blant annet Engadget. Nettstedet har skrevet en fyldig rapport ut fra erfaringene med protomodellen, og har også lagt ut både bilder og video.

Etter planen skal den første mobiltelefonen med Else Intuition under panseret komme på markedet i andre kvartal 2010.

Vil du lese mer om Else Intuition?

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.