NETTARKIV

Nytt om navn TU 37 - 2008

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
22. okt. 2008 - 11:20

Lederskifte i Oracle Norge

Per Hove går av som administrerende direktør i Oracle Norge etter fem år i selskapet, hvorav de siste to har vært som sjef. Oracles organisasjon er bygget opp slik at den som leder et land har en oppgave i tillegg. I Hoves tilfelle har det vært ansvar for mellomvare i Norden. Men etter Oracles kjøp av Bea tidligere i år, ble de arbeidsoppgavene tatt over av Norden-sjefen i Bea. Ettersom erstatningsoppgaven ville innebære mye reising, valgte Hove å trekke seg av hensyn til familien. Fra den 15. oktober overtar Tore Bjelland sjefsstolen. Han vil neppe trenge mye opplæring siden han har jobbet i Oracle siden 1999 i forskjellige roller innen salg. Siden 2007 har han vært storkundeansvarlig i Norge. For Bjellands del vil ekstraoppgaven utover sjefsstillingen bli ansvarlig for «Enterprise Sales» i Norden.Tre nye i Fronter

Det norske gründerselskapet Fronter som leverer læringsplattformer til utdanningssektoren styrker selskapet med tre nye personer i ledende posisjoner.

Monica Flo er ny Chief Operating Officer, COO. Hun får dermed driftsansvaret for Fronter og skal styre selskapets internasjonale prosjekter og leveranser. Hun har tidligere jobbet fire år som prosjektdirektør i T4M og som prosjektleder, produktutvikler og markedsanalytiker i Telenor Global Services. Flo er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i International Business.

Terje Ranhoff er ny Chief Financial Officer, CFO. Han får det overordnede økonomiske ansvaret med fokus på markedsanalyse og budsjettering, samt optimalisering av interne prosesser. Ranhoff kommer fra stillingen som prosjektleder i SAS, og har tidligere jobbet som Senior Associate i PricewaterhouseCoopers. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering innen bedriftsutvikling og strategi.

Tore Martin Skarpholt er ny salgsdirektør. Han blir ansvarlig for å lede selskapets globale salgs- og markedsaktiviteter samt optimalisere interne prosesser. Skarpholt kommer fra stillingen som Country Manager i Hyperion Solution (senere kjøpt opp av Oracle) og har tidligere vært administrerende direktør i konsulentselskapet Consolidate. Han har også erfaring fra SAP og Oracle.

– Fronter har opplevd en betydelig vekst og gjennom ansettelsen av Monica Flo, Terje Ranhoff og Tore Martin Skarpholt har vi etablert en slagkraftig ledergruppe, sier gründer Roger Larsen i en pressemelding.Slutter i Nera

I februar i år fratrådte Lars Jervan midlertidig stillingen som administrerende direktør i Nera Networks fordi han og toppsjef i Eltek, Morten Angelil, hadde blitt siktet for innsidehandel. Nå har Jervan sagt opp stillingen. Per Arne Henæs overtar. Han har fungert som konstituert administrerende direktør siden februar, melder morselskapet Eltek i en børsmelding.Fra Finn til Steria

Tidligere sjefsdesigner i Finn.no, Jon Gunnar Wold, er ansatt i Steria og går inn i konsulentselskapets team på brukervennlighet. Wold som er selvlært begynte i Finn i 2000, og har de siste årene hatt ansvaret for å ivareta og styrke markedsplassens merkevare gjennom nettstedet finn.no. Wold mener gode brukeropplevelser er avgjørende for suksessfull merkevarebygging, og er forundret over at det fremdeles finnes nettbaserte bedrifter som prøver å bygge merkevaren sin gjennom tradisjonelle kanaler.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Steria ansetter avdelingsleder

Steria styrker infrastrukturavdelingen med Atle Rønningen fra Commaxx. Han går inn i en lederstilling og skal sammen med andre avdelingsledere jobbe med alt fra salgsaktiviteter og posisjonering av Sterias kompetanse til kundeimplementering, konseptutvikling og faglig utvikling av nærmere 100 medarbeiderne som jobber på avdelingen. Rønningen har jobbet i Commaxx siden 2001, bortsett fra et kort opphold i Citrix Norge.Bytter skjermer mot lagring

EMC-bedriften Iomega, som er mest kjent for lagrings- og backupløsninger for små og mellomstore bedrifter og forbrukere, har ansatt Magnus Erlandsson som ny Norden-sjef. Han kommer fra rollen som Sverige-sjef i Viewsonic. Før det var han med og startet opp Netgear i Norden. Erlandsson skal jobbe med Stockholm som base.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.