NETTARKIV

Nytt om navn IT - TU 32

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
18. sep. 2008 - 10:23

Sjefsbytte i Hafslund Telekom

Trond Nedregård (51) er ansatt som administrerende direktør i Hafslund Telekom AS. Han kommer fra stillingen som avdelingsleder for nettjenester som han har hatt siden 2006. Han kom da fra UPC (nå Get) hvor han var salgsdirektør for storkundemarkedet og ansvarlig for salget i UPCs regionapparat. Før det var han adm. dir, i Smartcall i perioden 2000-2005. Nedregård har også vært salgsdirektør og produkt- og markedsdirektør i Tele2. Nedregård etterfølger Roger Flølo, som flytter tilbake til hjemtraktene for å bli investeringsleder i Fjord Invest i Førde.Tar over i jakten på pirater

Mamutsjef Eilert Hanoa har vært nesten like kjent som leder for Business Software Alliance, BSA, I Norge. 1. september takket han for seg etter å ha ledet organisasjonen siden 1999. Fra nå av er det Thor Mosaker som skal lede jakten på ulovlig kopiert programvare.

– BSA er en effektiv og veldrevet organisasjon som har jobbet målrettet i en årrekke for å fostre nyskapning og bekjempe piratkopiering av programvare. Likevel viser undersøkelser fra IDC at over en fjerdedel av all programvare som brukes i Norge er ulisensiert. Vi skal gjennomføre tiltak med mål om at denne andelen reduseres, sier Mosaker, i en pressemelding.

Mosaker er til daglig advokat i Zacco og arbeider hovedsakelig med immaterialrett, herunder IPR-strategi og håndhevelse ved rettighetskrenkelser. Han håper at publikum i større grad vil tipse om situasjoner hvor de mistenker bruk av ulisensiert programvare.

– I løpet av 2007 ble flere dataforhandlere tatt da det ble aksjonert mot salg av ulovlig kopiert programvare. Mange av kjøperne var rett og slett ikke klar over at de ble lurt og at de hadde fått ulovlig programvare med PC-en de hadde kjøpt. Vi er avhengig av å motta tips fra forbrukerne dersom de opplever situasjoner med mistanke for bruk av ulovlig kopiert programvare, enten det gjelder dataforhandlere eller andre typer virksomheter, sier Mosaker.Nordmann til topps i Danmark

Det danske programvareselskapet Corena, som utvikler systemer for teknisk dokumentasjon, har ansatt Toralf Johannessen (45) som administrerende direktør. Han kommer fra stillingen som adm. dir. i Corena Norge der han har vært siden 1991, hvorav de siste sju årene som sjef. Med Johannessens utnevnelse overgår gründer og medeier Steen Hansen til å arbeide i styret. I forbindelse med ledelsesbyttet presenterer selskapet en oppdatering av varemerket med ny logo og hjemmeside.D-link styrk bedriftssatsing

D-Link AB har ansatt Bjørn Tore Borgen som ny Channel Manager med ansvar for Business-to-Business-satsingen i Norge. Han skal videreutvikle salget og relasjonene hos D-Links viktigste partnere. Borgen har tidligere jobbet som salgssjef i Fujitsu Siemens Computers og som partneransvarlig i Microsoft Norge i tillegg til tre år hos Oslo Datasenter.

Ny finansdirektør i Inmeta

Konsulentselskapet Inmeta har ansatt Christian Martinsen (40) finansdirektør i Inmeta ASA fra 1. november. Martinsen kommer fra stillingen som Direktør Forretningsutvikling/M&A i Optimera Gruppen hvor han har vært i fire år. Han har hatt en sentral rolle med konsernets oppkjøp og integrasjonsprosesser i Norden. Før det var Martinsen leder for Business Controller-enheten i Rimi og Ica Sparmat. Han har videre vært Prosjektdirektør i If Skadeforsikring og arbeidet i perioden 1993-2000 i Orklasystemet i diverse roller.

– Med Martinsen får vi både operasjonell og strukturell erfaring som vil understøtte Inmetas vekststrategi, sier konsernsjef Jarl Øverby i en pressemelding.Nyansatt i Net Professionals

Yen Xu startet 1. september som seniorkonsulent i Net Professionals. Hun kommer fra ICA og har 11 års erfaring fra IT-bransjen. Hun har ekspertkompetanse innen Oracle tuning, PLSQL-programmering og datamodellering, samt 4 års erfaring med systemutvikling på Java.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.