NETTARKIV

Nytt om navn 19

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
15. mai 2008 - 10:39

Går fra sjefsstolen

Konsulentselskapet Pearl Consultings administrerende direktør og styreformann Øystein Jåtog-Rød (bildet) slutter og fratrer sin stitlling med umiddelbar virkning. Han har ledet selskapet siden det ble startet i 2006 av de tre tidligere ledere i SAP Norge; Jåtog-Rød, Geir Thoresen og Ingemar Goksøyr.

- Pearl Consulting er nå etablert som en anerkjent aktør i markedet, og ordinær drift kan godt kan håndteres av andre. Utover dette vil jeg heller ikke legge skjul på nå vi nå er ved et veiskille når det gjelder strategiske og operative valg. Derfor er det en god løsning at jeg fortsetter som eier, men ikke er i daglig ledelse av selskapet, sier Jåtog-Rød, i en pressemelding.

Jåtog-Rød vil fortsatt inneha en styreplass i selskapet. Han vil også beholde en del av de drøyt 30 prosent av aksjene han i dag eier. Ny konstituert administrerende direktør for selskapet er Ingemar Goksøyr (43). Jåtog-Rød vil i en overgangsperiode bistå den nye ledelsen.



Blir Office-ansvarlig

Microsoft har utnevnt Anette Holtedahl (29) til ny direktør for forretningsområdet Information Worker i Microsoft. Hun blir dermed ansvarlig for Microsofts Office-systemer. Forretningsområdet Information Worker henvender seg til hjemmebrukere med ordinære behov og til svært avanserte brukere som forbedrer og effektiviserer sine kritiske prosesser i forretningssammenheng. Det henvender seg til de aller største, som de aller minste kundene i Norge og omfatter et stort nettverk av partnere. Holtedahl er utdannet sivilingeniør innen datateknikk og finans fra NTNU. Hun har de siste 9 månedene jobbet som Product Marketing Manager i Microsoft Norge, etter at hun kom fra rollen som produktdirektør i Schibsted Søk.



Skal sette Mio på sporet

GPS-produsenten Mio har ansatt Carl Erik M. Wessel Holst (bildet) som ny Norgessjef. Hans oppdrag blir å videreutvikle salgskanalene i Norge. Wessel Holst har de siste tre årene vært Retail and distribution manager for Norge i Targus, og har også lang fartstid fra Lexmark Norge.

Samtidig har Mio fått en ny mann på posisjonen som Wessel Holsts overordnede på nordisk basis. Den som skal styre selskapets virksomhet i Norden er Peter Andersson. Han kommer fra stillingen som salgs- og markedsdirektør i Belkin i Norden og Baltikum, og har 11 års erfaring innen salg, markedsføring og kanalarbeid i IT-bransjen. Blant annet har han vært sjef for Viewsonic i Sverige og Danmark.



Thommesen styrer mot grønt

Bystyrerepresentant for Venstre i Oslo, Olaf H. Thommesen trer inn i styret for Greentech AS. Det er en av Norges større tilbydere av resirkulert IT-utstyr. Greentech håper på å dra nytte av Thommesens erfaring fra politikk og kompetanse innen forretningsutvikling, merkevarebygging, innovasjon og samfunnsansvar.



Ny divisjonsleder i Ergogroup

Arild Lund er ansatt som leder for divisjon Applikasjoner i ErgoGroup. Divisjonen har mer enn 150 medarbeidere og inngår i forretningsområdet Løsninger.

Lund er utdannet ved Universitetet i Bergen, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Enonic AS. Han har tidligere vært daglig leder for konsulentselskapet Hands, konsulentsjef i WM-data og salgs- og markedsdirektør i ABB Asea Skandia. Han har i tillegg lang erfaring fra ulike lederstillinger i IBM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.