OLJE OG GASS

Nytt oljefunn i Nordsjøen

LENGE IGJEN: Det norske oljeselskap har lenge igjen til de kan drømme om slike plattformer som Statoil har på norsk sokkel.
LENGE IGJEN: Det norske oljeselskap har lenge igjen til de kan drømme om slike plattformer som Statoil har på norsk sokkel. Bilde: StatoilHydro
16. apr. 2008 - 10:15

Ifølge Oljedirektoratet er det påvist lett olje samt gass, men størrelse på funnet er det fortsatt for tidlig å si noe om.

Det norske oljeselskap har en eierandel på 35 prosent på Draupne. Administrerende direktør Erik Haugane sier funnet er oppmuntrende.

Åpner for kommersiell utvinning

– Vi vil nå analysere brønnresultatene og vil trolig bore en avgrensningsbrønn i 2009. Funnet er interessant, men endelig størrelse og kommersielt potensial avhenger av resultatene av de videre undersøkelser. Funnet åpner dessuten trolig for en kommersiell utvinning av to tidligere oljefunn i Hanz og West Cable som ligger like ved. Lundins funn, Luno, ligger også nært Draupne, og en samlet utbygging er mulig, sier Haugane i en pressemelding.

I nærheten av Gudrun

Brønnen der funnet ble gjort, ligger drøyt 20 kilometer nordøst for et oljefunn i Gudrun i Nordsjøen, der StatoilHydro har planer om utbygging.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.