T2

Nytt Nikon-kamera lar deg zoome tett på månen

Coolpix P900 har 83 ganger optisk zoom.

Superzoom: Nikon P900 zoomer fra 24mm til 2000mm. Foto: Nikon
Superzoom: Nikon P900 zoomer fra 24mm til 2000mm. Foto: Nikon
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
2. mars 2015 - 09:14

Nikon ser for seg at fotografer med sans for naturen og nattehimmelen vil ha spesielt sansen for Nikon Coolpix P900, som ble lansert i dag sammen med speilreflekskameraet D7200.

Et eget måneprogram og superzoom sørger i hvert fall for at vårt nærmeste himmellegeme skal være innen rekkevidde. 2000 millimeter brennvidde er nok til at månen fyller hele bildeflaten.

Les også: Canon presenterer fem nye systemkameraer på én gang

Ekstrem zoom

Den mest iøyenfallende egenskapen er altså zoomområdet, som strekker seg fra 24 millimeter vidvinkel til hele 2000 millimeter (omregnet til 35 millimeter-format). Tross det ekstreme zoom-området er lysstyrken holdt innenfor blenderverdiene f/2.8 til f/6.5.

En effektiv optisk bildestabilisator skal tilsvare fem blendertrinn kortere lukkertid når du holder kameraet håndholdt, og Nikon lover en relativt rask autofokus.

I teorien er dette altså et kamera som bør fungere til det meste.

Nikon P900 har innebygget GPS, som automatisk geotagger bildene. Wifi og NFC sørger for god tilknytning til mobil og internett. Videofunksjoner er også en selvfølge i disse dager, med full HD og en mikrofon som zoomer i takt med objektivet.

Kameraet har dessuten vippbar skjerm og timelapse-funksjon.

Les også: Her er kameraet som gjør at du kan se fisken før den biter på

Ny speilrefleks

Som nevnt lanserte Nikon også D7200 i dag, et solid speilreflekskamera i rimelig prisklasse. Det byr på 24 megapiksler i DX-format, en autofokus som fungerer helt nede i -3 EV og innebygget wifi.

Det er værtettet og byr på de vanlige videofunksjonene. En ny trådløs mikrofon fungerer sammen med D7200, og gir lydopptak på opptil 50 meters avstand.

Både Nikon Coolpix P900 og Nikon D7200 er i salg fra 19. mars, med veiledende priser på henholdsvis 6.190 og 11.690 kroner.

Speilrefleks: Nikon D7200 har 24 megapiksler i DX-format. Foto: Nikon.

Les også:

Nye GoPro-kameraer filmer i 4K og har touch-skjerm

Leica lanserer helmekanisk M-kamera for film

Intet land i Europa opplever samme fall i kameramarkedet som Norge  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.