IKT

Nytt nettdomene aktivert

Nærmere 90 akkrediterte registratorer og tusenvis av forhandlere over hele verden tar seg av søknader om .biz-registrering – blant andre de norske selskapene Active ISP og InCreo.

– Et forsiktig estimat sier at ti prosent av alle norske bedrifter kommer til å opprette .biz-adresser i løpet av et halvt år. .biz er det første domenet som er laget eksklusivt for bedrifter av alle størrelser over hele verden, sier markedsføringssjef Jarle Ørnebo ved Active ISP.

Økende norsk interesse

Selskapet har fått 520 forhåndsregistreringer fra norske selskap. Nå som det er mulig å sjekke om domenenavnet er ledig, er pågangen økende.

Direktør Hallgrim Bjørvik ved InCreo hevder at de har fått omlag 2000 norske forhåndssøknader på .biz-adresser. Totalt er det omlag 111 000 norske Internett-adresser registrert.

Det var 160 000 forhåndsregistrerte .biz-domenenavn i 150 land som ble aktivert i dag av det amerikanske selskapet Neu.Level. Nye søknader strømmer nå inn – det er rene ville vesten, ifølge NeuLevels administrerende direktør Douglas B. Armentrout.

Sikrere domene

Både Bjørvik og Ørnebo håper at .biz-domenet får et mer seriøst preg enn .com, som også opprinnelig var beregnet på bedrifter. .biz skal angivelig gi økt sikkerhet og domenenavn som ikke kan stjeles eller settes ut av spill.

– Vi håper det får et kvalitetsstempel på seg, men det gjenstår å se, sier Ørnebo.

Les mer om: