OLJE OG GASS

Nytt milliarddryss fra Statoil

FRA NORDNORGE: Både Snøhvitanlegget og Norne skal i alt vesentlig får utført vedlikehold, modifikasjon, driftsinspeksjoner og ISO arbeid fra lokale firmaer.
FRA NORDNORGE: Både Snøhvitanlegget og Norne skal i alt vesentlig får utført vedlikehold, modifikasjon, driftsinspeksjoner og ISO arbeid fra lokale firmaer. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
1. juli 2010 - 14:26
Vis mer

Alle avtalene som er inngått har en varighet på fire år med opsjoner på to pluss to år. Rammeavtalene sikrer rundt 1700 personer arbeid i avtaleperioden.

Det har vært sterk konkurranse om å få oppdragene, som tidligere har ligget inn under rammeavtalene for vedlikehold og modifikasjon.

Statoil valgte denne gang å gå ut separat for å sikre bedre vilkår og konkurranse.

ISO fag

Kontraktene med høyest verdi gjelder innen isolering, stillas og overflatebehandling (ISO). Over en fireårsperiode beløper disse seg til rundt 12 milliarder kroner.

Kaefer Energy, som er en av hovedkontraktørene, har allerede begynt å søke etter folk for å kunne oppfylle sine forpliktelser overfor Statoil.

For Kaefer omfatter arbeidet ca. 1,1 millioner arbeidstimer i året. Bedriften øker dermed markedsandelen fra sju til 40 prosent.

250 personer i året

Aker Solutions og AGR Emiteam har fått oppgavene for driftsinspeksjon av anleggsende på norsk sokkel. Disse avtalene vil sysselsette om lag 250 personer over avtaleperioden.

For å sikre at også Nord-Norge er med på å utføre arbeid på sokkelen har Statoil tildelt harstadselskapet Noweco inspeksjonskontraktene for Norne og Snøhvit.

Moldeselskapet Axess skal ha driftsinspeksjonen på Tjeldbergodden.

Statoil delte i går ut vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter for opptil 49 milliarder kroner.

Les saken: Statoil deler ut kontrakter for 49 milliarder

Les også: – Uforståelig liten interesse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.