IT

Nytt mannefall i Nokia

KUTTENE FORTSETTER: Nye 3.500 ansatte skrelles bort fra fra en gang så dominerende Nokia. Og de seneste kuttene kan måtte avløses av nye.
KUTTENE FORTSETTER: Nye 3.500 ansatte skrelles bort fra fra en gang så dominerende Nokia. Og de seneste kuttene kan måtte avløses av nye. Bilde: Dag Yngve Dahle
Leif Hamnes
29. sep. 2011 - 11:43

Den finske mobilgiganten Nokia annonserer i dag at selskapet vil kutte til sammen 3.500 arbeidsplasser i Romania, Tyskland og USA innen utgangen av 2012.

– Nokia planlegger å stenge produksjonslokaler i Cluj i Romania innen årsslutt, og planlegger å legge ned drift i Bonn i Tyskland og Malvern i USA innen neste årsslutt, heter det i en pressemelding.

Kutt på toppen av kutt

Det seneste mannefallet kommer i tillegg til Nokia kvitter seg med 7000 .

Rundt 3.000 arbeidsplasser skulle i tillegg settes ut til konsulentfirmaet Accenture innen slutten av 2011.

Men fortsatt antyder selskapet at det kan komme ytterligere oppsigelser.

– Vi må ta smertefulle, men nødvendige skritt for å balansere arbeidsstyrken og produksjonen med den valgte veien framover, sier Nokia-toppsjef Stephen Elop (eks-Microsoft).

Må kappe kostnader

Samme Elop vakte i februar stor internasjonal oppmerksomhet da han i et Les Nokia-sjefens tordentale refset sitt eget selskaps konkurranseevne og varslet massive forandringer.

I forbindelse med storkonsernets kapitalmarkedsdag kort tid etterpå, kom nyheten som for alvor viste at Elop ville sette en dramatisk Nokias helomvending , gjennom å knytte seg tettere opp mot Elops tidligere arbeidsgiver Microsoft.

Bedriften varslet den gang at driftskostnadene måtte ned med 1 milliard euro (nærmere 8 milliarder kroner) i 2013 sammenlignet med 2010.Slår sammen forskning

Det ble samtidig klart at operativsystemet Symbian, som forventet, ville vike for Windows Phone 7 (Symbian får status som framtidig «franchise»), at applikasjonsbutikken Ovi ble integrert i Microsoft Marketplace – og at Bing ville bli standard søkemotor på Nokia-håndsett.

MeeGo (Linux-basert operativsystem i samarbeid med Intel, hvor Åpen Linux skal banke Iphone journ.anm.) så derimot ut til å overleve «massakren» i noe større grad enn Symbian.

Norsk fjær i mobilhatten fikk i det minste status som langsiktig utviklingsverktøy.

Nokia har imidlertid gjort det klart at man også planlegger å slå sammen forsknings- og produktutviklingsenheter.

«Ingen» surfer med Nokias Symbian: Dette bruker mobilsurferne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.