IT

Nytt mannefall i Nokia

KUTTENE FORTSETTER: Nye 3.500 ansatte skrelles bort fra fra en gang så dominerende Nokia. Og de seneste kuttene kan måtte avløses av nye.
KUTTENE FORTSETTER: Nye 3.500 ansatte skrelles bort fra fra en gang så dominerende Nokia. Og de seneste kuttene kan måtte avløses av nye. Bilde: Dag Yngve Dahle
Leif Hamnes
29. sep. 2011 - 11:43

Den finske mobilgiganten Nokia annonserer i dag at selskapet vil kutte til sammen 3.500 arbeidsplasser i Romania, Tyskland og USA innen utgangen av 2012.

– Nokia planlegger å stenge produksjonslokaler i Cluj i Romania innen årsslutt, og planlegger å legge ned drift i Bonn i Tyskland og Malvern i USA innen neste årsslutt, heter det i en pressemelding.

Kutt på toppen av kutt

Det seneste mannefallet kommer i tillegg til Nokia kvitter seg med 7000 .

Rundt 3.000 arbeidsplasser skulle i tillegg settes ut til konsulentfirmaet Accenture innen slutten av 2011.

Men fortsatt antyder selskapet at det kan komme ytterligere oppsigelser.

– Vi må ta smertefulle, men nødvendige skritt for å balansere arbeidsstyrken og produksjonen med den valgte veien framover, sier Nokia-toppsjef Stephen Elop (eks-Microsoft).

Må kappe kostnader

Samme Elop vakte i februar stor internasjonal oppmerksomhet da han i et Les Nokia-sjefens tordentale refset sitt eget selskaps konkurranseevne og varslet massive forandringer.

I forbindelse med storkonsernets kapitalmarkedsdag kort tid etterpå, kom nyheten som for alvor viste at Elop ville sette en dramatisk Nokias helomvending , gjennom å knytte seg tettere opp mot Elops tidligere arbeidsgiver Microsoft.

Bedriften varslet den gang at driftskostnadene måtte ned med 1 milliard euro (nærmere 8 milliarder kroner) i 2013 sammenlignet med 2010.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger


Slår sammen forskning

Det ble samtidig klart at operativsystemet Symbian, som forventet, ville vike for Windows Phone 7 (Symbian får status som framtidig «franchise»), at applikasjonsbutikken Ovi ble integrert i Microsoft Marketplace – og at Bing ville bli standard søkemotor på Nokia-håndsett.

MeeGo (Linux-basert operativsystem i samarbeid med Intel, hvor Åpen Linux skal banke Iphone journ.anm.) så derimot ut til å overleve «massakren» i noe større grad enn Symbian.

Norsk fjær i mobilhatten fikk i det minste status som langsiktig utviklingsverktøy.

Nokia har imidlertid gjort det klart at man også planlegger å slå sammen forsknings- og produktutviklingsenheter.

«Ingen» surfer med Nokias Symbian: Dette bruker mobilsurferne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.