BYGG

Nytt lederskifte i Multiconsult

FORLATER: Etter kun 11 måneder forlater Sverre Quale sjefsstolen i Multiconsult.
FORLATER: Etter kun 11 måneder forlater Sverre Quale sjefsstolen i Multiconsult. Bilde: Ståle Andersen
Joachim Seehusen
24. nov. 2011 - 16:15

Styremedlem Stein Dale er konstituert som ny leder.

Sverre Quale har vært administrerende direktør for Multiconsult siden nyttår. Han kom til selskapet fra stillingen som konsernsjef i Avinor.

Rett hylle

I et intervju med Teknisk Ukeblad i oktober i fjor sa Quale at: – Jeg vet hva jeg går til, jeg har sittet på alle forskjellige sider av bordet i ulike roller gjennom årene. Jeg har vært tjenesteleverandør, jeg har vært kunde og jeg har representert myndighetene. Jeg har vært ingeniør og gjort kalkulasjoner, men jeg trives best med å være rundt å snakke med folk. Jeg tror jeg er havnet på rett hylle, jeg er nok bedre som leder enn som ingeniør.

Les saken: – Ingeniørene må ut av kontorene

I dag sier han, i en pressemelding fra Multiconsult, noe helt annet.

Ikke så rett likevel

– Vi har skapt gode resultater i år og lagt et solid grunnlag for fortsatt positiv utvikling og sunn vekst. Jeg er imidlertid kommet til at jeg ikke ser meg selv som leder av Multiconsult på sikt. Etter samtaler med styret har vi derfor funnet det riktig at jeg fratrer stillingen fra 1. desember.

Styreleder Steinar Mejlænder-Larsen sier styret hadde forventet mer.

– Vi har ikke fått ut det potensialet styret hadde forventet. Når dette erkjennes, er det riktig av lederen å tre tilbake, sier styreleder Steinar Mejlænder-Larsen.

Han legger til at styret er godt fornøyd med et systematisk arbeide innen flere utviklingsområder. Resultatet i selskapet forventes å nå et ambisiøst budsjett i 2011.

Ingen kontroverser

Overfor Teknisk Ukeblad vil ikke styrelederen gå i detalj om hvorfor Quale nå slutter.

– Det har ikke vært noen kontroverser, det er ingen ting å sette fingeren på, men vi har ikke hatt den utviklingen vi ønsket, sier Mejlænder-Larsen.

Stein Dale (49) er konstituert som administrerende direktør med virkning fra 1. desember 2011. Stein Dale har tidligere vært konserndirektør og CFO i Statkraft.

Han er utdannet siviløkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt og har gjennomført Advanced Management Program ved Harvard Business School.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.