Nytt IT-samarbeid på tvers av Skagerrak

Mer enn 300 danske og norske IT-bedrifter skaper klyngsamarbeid

Samarbeid mellom danske BrainsBusiness og norske Digin
Samarbeid mellom danske BrainsBusiness og norske Digin
26. apr. 2016 - 07:00

Danske BrainsBusiness og norske Digin har inngått et samarbeid om forretnings- og kompe­tanseutvikling. Sammen representerer de to IT-klyngene om lag 300 IT-bedrifter.

Høy konsentrasjon

Nord-Danmark og Sør-Norge har høy konsentrasjon av IT-bedrifter og -forskning. Selv om områdene ligger nært hverandre har det ikke eksistert et systematisk samarbeid mellom bedrifter og forskere i de to regionene.

Les også: Erfaring med IT-angrep må deles med andre

En av de største

Digin er en nyere klynge med base i Kristian­sand, som på relativt kort tid har etablert seg som en av Norges største IT-klynger. Klyngen har om lag 70 medlemsbedrifter med 1150 IT-arbeidsplasser, og en total omsetning på knappe 2 milliarder kroner. I 2015 er flere pilotprosjekter mellom norske og danske bedrifter gjennomført.

Unikt adgang

– Samarbeidet med BrainsBusiness vil komme våre medlemsbedrifter, og i prinsippet hele den norske IT-bransjen til gode. Vi får en unik inngang til det danske markedet, og muligheten til å finne bedrifter som er spesialiserte i nisjeområder, som kan kobles med norske spisskompetanser, sier Otto Isaksen fra Digin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.