ARBEIDSLIV

Nytt håp for HIV-smittede

Samtidig økte pasientens vekt. Det ble også registrert en økning i hvite blodlegemer (stigning av CD4 og CD8 celler). Mer omfattende tester på pasienter med AIDS skal settes i gang i nær framtid. Forsøkene foregår ved San Lazaro Hospital i Manila.

– Dette er en god nyhet for oss, men vi er ikke overrasket over at medisinen virker, kommenterer administrerende direktør Einar Stokke i A-Viral i en pressemelding.

– Dette bekrefter vår laboratorieforskning som viser at AV-1101 blokkerer produksjon av HIV virus. Det betyr også my for oss at medisinen ikke viser negative bivirkninger og at den er enkel i bruk. Dette har vi vist gjennom våre vellykkede forsøk på friske frivillige mennesker. Nå ser vi frem til å gi behandling med AV-1101 til et større antall pasienter med AIDS. Dette vil skje i forbindelse med oppstart av våre fase 2 forsøk.

A-Viral er et norsk bioteknologiske forskningsselskap, som er i gang med å utvikle en ny medisin for å bekjempe HIV/AIDS. Arbeidet med utviklingen av legemidlet AV-1101 utføres i samarbeid med internasjonale forskningsmiljøer. Blant disse miljøene er Statens Institutt for Folkehelse, som utfører forskning på betalt oppdrag fra A-Viral, samt universitetssykehuset i Amsterdam.

Les mer om: