OLJE OG GASS

Nytt funn på Aldous Major

Brønnen er boret med riggen Transocean Leader.
Brønnen er boret med riggen Transocean Leader. Bilde: Harald Pettersen/Statoil
Ole K. Helgesen
18. okt. 2011 - 09:29

Statoil er i ferd med å avslutte boringen av en ny avgrensningsbrønn på ldous Major South-strukturen i Nordsjøen. Avgrensningsbrønnen, som er boret med leteriggen Transocean Leader, har påvist en oljekolonne på mellom 50 og 55 meter i sandstein fra jura alder.

Ikke nye estimater

Selskapet har anslått volumene i Aldous-strukturen til å være mellom 400 og 800 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Konserndirektør Øystein Michelsen sier til Teknisk Ukeblad at det vil komme justeringer av estimatene etter hvert.

– Vi vil komme med oppdaterte volumanslag når brønndata er ferdig analysert, sier Michelsen.

Les også: Avaldsnes kan være det tredje største funnet i historien

Hemmelighetsfull

– Kan du si om den siste avgrensningsbrønnen var oppløftende?

– Vi har påvist utstrekningen av strukturen, og vi traff en oljekolonne på 50 meter. Det er selvsagt oppløftende. Men det er for tidlig å si mer om volumanslagene.

Les også: Statoil endrer letestrategi

Stort funn

Avgrensningsbrønnen 16/2-10 ligger 4,2 kilometer nord for funnbrønnen 16-2/8 i Aldous Major South-strukturen på Utsirahøyden i Nordsjøen. Brønnen 16/2-10 er den sjette letebrønnen i lisensen. Strukturen henger sammen med Avaldsnes-funnet som Lundin er operatør for.

Aldous Major South ligger i utvinningstillatelsen PL 265 hvor Statoil er operatør (40 prosent), med partnerne Petoro (30), Det norske oljeselskap (20) og Lundin (10).

Les også: Tror Avaldsnes blir enda større

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.