NETTARKIV

Nytt forum for kvalitet

Er du opptatt av kvalitet og kvalitetsledelse, mangler du et møtested i dag. Derfor vil Ketill Børge-Ask fra Tekna og fagsjef Bjørn Olsen fra NITO tromme sammen til en rundebordskonferanse for å se om etablering av et forum for kvalitet er noe disse organisasjonene bør engasjere seg i. Rundebordskonferansen kommer i forlengelsen av et seminar i Ingeniørenes Hus12. mai: Kvalitetsledelse i et arbeids- og næringsliv i endring.

- Vi ønsker å etablere et forum på ideell basis. Våre to organisasjoner bør være naturlige i denne sammenhengen, sier Olsen.

- Mange av våre medlemmer har dette som sitt arbeidsområde i sitt daglige virke, supplerer Børge-Ask.

Dette skal bli et forum på tvers av bransjer og fag. Målet er erfaringsoverføring og samarbeid. Etablererne mener de skal fyle et tomrom etter den tidligere organisasjonen innen kvalitetsledelse. Den drev godt, men er nå nedlagt. I første rekke er organisasjonenes egne medlemmer potensielle målgrupper. Men de mener at en rekke fagfolk har behov for et faglig forum for nettverksbygging nettopp innen dette området.

Om resultatet blir et mer uformelt møtested eller en fastere foreningsorganisering, vil utviklingen vise. Det blir uansett en enkel og søkende start med formål å bygge opp et forum. Kvalitetsbegrepet dekker et vidt område. Alle innspill må være på høyde med det beste vi ser internasjonalt. Blir dette forumet etablert, er det naturlig etter hvert å tenke seg kontakt med tilsvarende etableringer utenlands, mener etablererne.

(lh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.