IKT

Nytt datavirus

20. des. 2000 - 08:48

Et nytt virus med navnet W95.Ussrhymn@m er tidsinnstilt til å ramme din datamaskin første januar 2001. Det ødelegger filer og klusser med datasystemer mens det spiller en gammel sovjetisk hymne, skriver Den Norske Dataforening (DND) i en pressemelding.

Spørsmålet er om det er tilhengere av den gamle sovjettiden som ved å sette ut dette viruset prøver å ta igjen noe av det tapte, om det er motstandere som vil ytterligere sverte en for lengst død motstander, eller om det rett og slett er utslag av morbid humor kombinert med gleden av å spre ødeleggelse og kaos.

Det musikalske nyttårsviruset sprer seg langsomt, men regnes av antivirusekspertene ved Symantec.com som farligere enn juleviruset Navidad. 2001-viruset forårsaker stor skade på rammede datafiler, men sprer seg heldigvis ganske sakte. Det er derfor usikkert om viruset har nådd norske brukere ennå.

Ingen vet nøyaktig hvor store skader datavirus gjør i norske bedrifter. DND antyder at det kan dreie seg om så mye som en halv milliard kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.