MOTOR

Nytt cruiseeventyr fra Oslo

Anders J. Steensen
10. sep. 2007 - 09:03

Rauma/Finland: Basert på erfaringene fra Color Fantasy, har rederiet foretatt enkelte oppgraderinger på Color Magic.

Bedre spa

Konferansedelen er utvidet, det er et dekk ekstra med lugarer og tilbudet på spa-avdelingen er blitt bedre.

– Kundene skal virkelig få oppleve at de er på cruise når de reiser med Color Magic, forteller cruisesjef Knut Hals i Color Line.



Verdens største

Color Magic er verdens største cruiseskip med bildekk.

Det settes inn i drift mellom Oslo og Kiel og erstatter det aldrende skipet Kronprins Harald, som er solgt til irske interesser.

Kronprins Harald er dermed pensjonert fra fart i norske farvann, 16 år etter at opphavet gikk over til å bli kong Harald.



Tar konferansemarkedet

Siden 2004 har Color Fantasy fraktet 1,5 millioner passasjerer. Det er rundt 40 prosent flere enn Color Line hadde med Prinsesse Ragnhild som det erstattet.

Derfor har rederiet stor tro på en ytterligere kapasitetsøkning og enda flere passasjerer med Color Magic.

Et ekstra dekk med lugarer betyr 89 flere passasjerlugarer, hvorav 20 er suiter. Når Color Magic nå kommer i drift, venter Color Line at totalt en million passasjerer vil bli fraktet mellom Oslo og Kiel i året.

En grunn til den store interessen er at cruiseferjene har gjort et solid innhogg i konferansemarkedet. Derfor er også konferansedelen på Color Magic utvidet.



Største og første

Selv om Aker Yards er kjent for å bygge store cruiseskip, er Color Magic det største skipet som noensinne har forlatt verftet i Finland. Det er også første gang Aker Yards i Åbo og Aker Yards i Rauma samarbeider om å bygge et skip.

Selve skroget ble satt sammen i Åbo (Turku), mens det er utrustet ved verftet i Rauma.



Avansert TV-system

Om bord finnes et TV-system fra norske Headline. TV som informerer om butikker, kart, posisjon, sikkerhetsrelaterte opplysninger og reklame. Informasjonen gis på skjermer plassert rundt på skipet.

I tillegg er den tilgjengelig på lugarenes TV, som har mer enn 50 TV- og filmkanaler å velge mellom. Hele systemet er rent digitalt.



Opsjon på et skip til

Color Line har opsjon på å bygge ytterligere et cruiseskip.

– Vi kommer ikke til å bruke denne med det første. Vår fremste oppgave nå er å få inntekter slik at vi kan begynne å betjene gjelden til bankene. For tiden har vi ingen planer om å opprette nye ruter eller gå inn i annen fart, sier ansvarlig for cruise, Knut Hals.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.