OLJE OG GASS

Nytt CO2-prosjekt på Snøhvit

GE Oil & gas skal lage ny injeksjonsløsning til problemfeltet.

19. juni 2013 - 14:59

Snøhvit-gassen inneholder en del CO2 som må fjernes før nedkjølingsprossen på LNG-anlegget på Melkøya.

Injiserer

Statoil injiserer denne CO2-en tilbake i et annet reservoar ute på feltet, men det opprinnelige injeksjonsområdet tok ikke imot like mye CO2 som antatt. Derfor blir det nå boret en ny injeksjonsbrønn og startet opp et helt nytt injeksjonsprosjekt.

GE Oil & Gas har fått oppdraget. Selskapet er naturligvis svært fornøyde med kontrakten.

– Vi er svært entusiastiske over å få denne jobben. Dette er en fortsettelse av det gode samarbeidet vi har med Statoil og det er en mulighet til å jobbe i nordlige strøk, sier direktør for GE Oil & Gas Subsea Rod Christie til Teknisk Ukeblad.

Kontrakten verdt 900 millioner kroner omfatter leveranse av subsea produksjons- og injeksjonsutstyr fra GE til Statoils Snøhvit CO2-injeksjonsprosjekt, designet for å lage en robust CO2-løsning.

Rod Christie, direktør for GE Oil & Gas er storfornøyd med Statoil-kontrakten.
Rod Christie, direktør for GE Oil & Gas er storfornøyd med Statoil-kontrakten.

40.000 ingeniører

Ifølge GE Oil & Gas er den nye CO2-injeksjonen designet for å dekke Statoils behov for økt injeksjonskapasitet gjennom feltets livssyklus. Utstyret skal leveres i andre kvartal i 2015.

GE Oil & Gas satser stort på å bli en viktig del av det raskt voksende subseamarkedet. Christie mener selskapet har det som skal til for å lykkes.

– GE er en multiindustriaktør med over 40.000 ingeniører. Fortrinnet vårt er at vi har tilgang til kompetanse og utviklingsresultater fra flere teknologibransjer. Blant annet har vi tatt i bruk utralydteknologi som egentlig er utviklet for helsesektoren, i utstyr som skal på havbunnen, forklarer Christie.

Les også:

Større CO2-utslipp fra enkelte norske oljefelt enn fra tjæresand

Slik fanger de CO2 med salt

Her kommer verdens første kullkraftverk nesten uten CO2-utslipp  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.