SAMFERDSEL

Nytt bomringsystem

12. mars 2001 - 07:12

I løpet av april blir også den nye bomringen på Nord-Jæren åpnet med det nye Autopass-systemet. Dette er klart etter at Vegdirektoratet har avsluttet de siste tester i samarbeid med hovedleverandør Q-Free ASA.

De siste testene av systemet og de nye brikkene er gjennomført ved Ranheim bomstasjon utenfor Trondheim de siste ukene. Testingen har vært tilfredsstillende, og det gjøres nå klart for installasjon av Autopass-systemet på Rennfastsambandet og i bomringen på Nord-Jæren. I tillegg arbeides det for å innføre AutoPASS i Trondheim i løpet av våren.

Andre anlegg som får AutoPASS i løpet av 2001 er: Bomringen i Oslo, Hvalertunnelen i Østfold, Oslofjordtunnelen, E6 og E18 i Østfold, E18 i Vestfold og E18 i Aust-Agder.

Bomstasjonen på Sykkylvsbrua i Møre og Romsdal og den åpnede delen av Trekantsambandet i Hordaland har allerede innført Autopass.

Autopass -brikken kan brukes på alle Autopass -anlegg, men foreløpig kun ved å tegne abonnement hos hvert enkelt bomvegselskap. Vegdirektoratet arbeider med å innføre et nasjonalt bompengeabonnement i løpet av 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.