BYGG

Nytt betongsenter i Nord-Odal

Joachim Seehusen
8. okt. 2007 - 14:10

Firmaet startet hjemme på kjøkkenbenken til to unge gründere for 30 år siden. I fjor kom italienske Mapei inn som eier.

2

2000 m

Byggearbeidene til det nye senteret på 2000 kvadratmeter startet i juni 2006. Torsdag 12. oktober var det klart for åpning. Nybygget har tre hovedlaboratorier der de skal konsentrere virksomheten rundt herdeplaster, mørtler og tilsetningsstoffer for betong.

Det nye bygget inneholder både kjøle- og fryserom som skal brukes til å simulere påkjenningene betong blir utsatt for i arktisk klima.

Automatikk

En stor del av investeringene i nybygget har gått til et helautomatisert produksjonsanlegg for tilsetningsstoffer, hovedsakelig flytende kjemikalier som gir ønskede egenskaper både i fersk og herdet tilstand.

Anlegget i Nord-Odal skal også produsere hjelpestoffer til sementprodusenter. I en pressemelding skrive Rescon Mapei at anlegget har tilstrekkelig kapasitet til å dekke hele det nordiske markedet, og at det blir Mapeis flaggskip innen dette produktsegmentet.

360 millioner

Totalt er det investert 55 millioner kroner i anlegget, som vil gi arbeid til 140 personer.

Omsetningen ventes å ligge rundt 360 millioner kroner. På verdensbasis har konsernet 5000 ansatte i 84 land og en total omsetning på 11 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.