NYHETSBREV

Nyheter og tradisjoner i skjønn forening

Spennende, tett og allsidig. Det er stikkord NFA vil bruke for å beskrive høstens konferanseprogram. Automatiseringsforeningen lanserer nye konferanser i høst.

Lars Annfinn Ekornsæter, administrerende direktør i NFA, mener automatisering og menneskelig samhandling blir viktig for morgendagens vinnerbedrifter. Foto: nfa
Lars Annfinn Ekornsæter, administrerende direktør i NFA, mener automatisering og menneskelig samhandling blir viktig for morgendagens vinnerbedrifter. Foto: nfa Bilde: NFA
Tom Kristian Venger
17. aug. 2015 - 02:39

Tonje Olsen er arrangementskoordinator i NFA, med ansvar for foreningens konferanseportefølje. Hun forteller at NFA i høst lanserer flere nye konferanser, blant annet i Hammerfest og Bergen.

Mange aktører merker den generelle økonomiske situasjonen og utfordringene i olje- og gassindustrien. Dette er en situasjon NFA som kurs- og konferansearrangør kjenner til, og forsøker å tilpasse seg.

Satser i nord

– Likevel registrerer vi at våre kjente konferanser som Servomøtet, Subsea og Avanserte Fartøyer er populære og trekker mange deltakere hvert år, sier Olsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Opportunity 2015 Hammerfest er et spennende konferansesamarbeid mellom NFA og Ifea. Konferansen arrangeres i nært samarbeid med NHO i Finnmark og flere lokale næringslivsorganisasjoner, forteller Olsen.

Konferansen vil ta for seg utfordringer og muligheter for norske leveranser av systemer og tjenester til installasjoner for olje og gass i nordområdene. Et høydepunkt under konferansen vil være omvisningen inne i Statoils industrianlegg på Melkøya.

– Videre vil Statoil gi informasjon om mulighetene og utfordringene i forbindelse med utbyggingen av Johan Castberg-feltet, sier arrangementskoordinatoren, som har stor tro på at en slik konferanse i nettopp Hammerfest vil bli godt mottatt.

– Det er i Nord-Norge mye av den fremtidige aktiviteten innen olje og gass vil foregå, sier Olsen.

Les også: Fremtidens industri krever endringer

Tonje Olsen, arrangementskoordinator i NFA, markerer at foreningen i høst lanserer flere nye konferanser. Foto: Thomas Heimdal
Tonje Olsen, arrangementskoordinator i NFA, markerer at foreningen i høst lanserer flere nye konferanser. Foto: Thomas Heimdal

Innovativ og smart produksjon

Olje- og gassindustrien har vært en bære­bjelke for norsk industri, men opplever nå krevende tider som følge av fall i oljeprisen og investeringsreduksjoner. Også shipping har tøffere tider. Hva så med fastlandsindustrien som Norge har en lang tradisjon med?

– Tiden er inne for at vi sammen sikrer at Norge etablerer en innovativ og smart produksjon som gjør oss mer konkurransedyktige, sier NFAs administrerende direktør Lars Annfinn Ekornsæter.

Automatiserte løsninger, ny teknologi og kvalifisert og kompetent arbeidskraft er våre viktigste fortrinn i smart produksjon, noe som kreves i et stadig mer utfordrende og internasjonalt marked, mener NFA-sjefen.

– Automatisering og menneskelig samhandling blir viktig for morgendagens vinnerbedrifter. Alt som kan automatiseres må automatiseres! Fordelene ved smart produksjon er mange. Man kan utnytte råvarene bedre, bruke mindre energi, samtidig som kundens kvalitetskrav blir tilfredsstilt, sier NFA-direktøren.

Dette blir tema under konferansen Smart Produksjon 2015, som finner sted på Gjøvik i desember.

– Konferansen Smart Produksjon Norge er en videreføring av tidligere konferanser innen produksjonsoptimalisering. Vi ønsker å belyse hva som må gjøres for å optimalisere og effektivisere fremtidens produksjon i høykostlandet Norge, forteller Tonje Olsen.

Et annet område der automatisering blir benyttet i økende grad er innen bygge­næringen.

– I november lanserer vi konferansen «Fremtidens Smarte Bygg», som skal arrangeres i Bergen. Her ønsker vi å belyse ulike sider ved bruk av teknologi i byggenæringen. Blant annet ser vi på automatiserte løsninger, smarte bygg i relasjon til Smart Grid, energibruk, potensial for effektivisering, og brukererfaringer fra drift av moderne bygg, avslutter Tonje Olsen.

Les: Leppa fra Lambertseter

Servomøtet har rekorden

Noen av NFAs konferanser har eksistert lenger enn andre. Lars Annfinn Ekorn­sæter viser til Servomøtet som er det arrangementet med lengst historie. I 2013 feiret Servomøtet 60 år. I år arrangeres Servomøtet for 62. gang, på NTNU i Trondheim 21.–22. oktober. I år blir tematikken både allsidig og variert: Subsea, offshore og marine anvendelser, fornybar energi og miljø, romfart og bevegelsesstyring og en egen sesjon om prosessindustri og produksjon.

Ekornsæter nevner Subsea-konferansen som er et annet av NFAs tilbud som har eksistert i mange år. I høst ønskes det velkommen for 14. år på rad til Subsea-konferansen, som arrangeres i Kristiansand fra 9.–10. september.

Fall i oljeprisen kombinert med et høyt kostnadsnivå krever at det utvikles bedre og rimeligere løsninger. Krav til økt utvinningsgrad fra brønnene stiller nye krav til teknologi for styring, overvåkning og kontroll. Programmet for Subsea 2015 tar tak i denne situasjonen og har fokus på hvordan oljeindustrien kan bli mer kostnadseffektiv. – Konferansen er svært relevant for de utfordringene bransjen står overfor. I år blir det foredrag om hovedtemaene feltutbygging, miljø, tekniske utfordringer og vi ser også på ny teknologi og trender i bransjen, sier Ekornsæter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.