NETTARKIV

Nye vyer i Skogn

Etter at den amerikanske kraftgiganten Mirant er blitt den dominerende eier i Industrikraft Midt-Norge (IMN), kan bygging av varmekraftverk i Skogn ha kommet et langt skritt videre.

Adm. direktør Steinar Bysveen i IMN sier til Trønder-Avisa at det er en stor styrke at Mirant kommer inn i selskapet. Mirant har opsjonsavtale med General Electric Power System om leveranse av ni gassturbiner til Europa – og Skogn skal være en av disse.

Adm. Direktør Barney Rush i Mirant Europe mener Skogn-kraftverket blir det reneste i Europa, med høy utnyttelsesgrad. Mirant har kompetanse både innen prosjektering, utbygging og drift av gasskraftverk.

Mirants inntreden i IMN ble ulikt mottatt i distriktet 1. juni. Miljøbevegelsen og gasskraftmotstanderne fikk en dårlig dag. Men i følge Adresseavisen var gleden stor i kommunen, fagbevegelsen og innen næringslivet.

Det som kan stoppe Skogn-prosjektet er en eventuell uenighet om gassen, skriver Adresseavisen. Statoil er både gasselger og medeier i IMN. Prisen kan bli et problem. Uten ekstra rørledning inn til land kan dagens gassrørledning, Haltenpipe, få for liten kapasitet. Også opphevelsen av Gassforhandlingsutvalget kan gjøre gassalg mer komplisert i fremtiden.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.