ENERGI

Nye vyer i Skogn

7. juni 2001 - 18:01

Administrerende direktør Steinar Bysveen i IMN sier til Trønder-Avisa at det er en stor styrke at Mirant kommer inn i selskapet. Mirant har opsjonsavtale med General Electric Power System om leveranse av ni gassturbiner til Europa – og Skogn skal være en av disse.

Administrerende direktør Barney Rush i Mirant Europe mener kraftverket i Skogn blir det reneste i Europa, med høy utnyttelsesgrad. Mirant har kompetanse både innen prosjektering, utbygging og drift av gasskraftverk.

Mirants inntreden i IMN 1. juni ble ulikt mottatt i distriktet. Miljøbevegelsen og gasskraftmotstanderne fikk en dårlig dag. Men ifølge Adresseavisen var gleden stor i kommunen, fagbevegelsen og innen næringslivet.

Det som kan stoppe Skogn-prosjektet, er en eventuell uenighet om gassen, skriver Adresseavisen. Statoil er både gasselger og medeier i IMN. Prisen kan bli et problem, og uten ekstra rørledning inn til land kan dagens gassrørledning, Haltenpipe, få for liten kapasitet. Også opphevelsen av Gassforhandlingsutvalget kan gjøre gassalg mer komplisert i fremtiden. (lh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.