Nye Veier sender straks ut den første konkurransen på E6 Ranheim-Værnes

Nye Veier har besluttet å sende ut den første konkurransen på strekningen Ranheim-Værnes i slutten av oktober/ begynnelsen av november. Den første konkurransen vil omfatte ferdigstillelse av strekningen Ranheim til og med Svebergkrysset – en strekning på ca 15 km.

Slik tenkte Acciona at noen av bruene på E6-strekningen skulle se ut. Nå er Acciona ute av dansen, og oppdraget lyes ut i månedsskiftet, opplyser Nye Veier
Slik tenkte Acciona at noen av bruene på E6-strekningen skulle se ut. Nå er Acciona ute av dansen, og oppdraget lyes ut i månedsskiftet, opplyser Nye Veier Foto: Acciona Construction business
4. okt. 2023 - 11:22

Selskapet opplyser i en pressemelding at konkurransen skal gjennomføres etter anskaffelsesprosedyren konkurranse med forhandlinger, og at de tar sikte på å signere kontrakt med valgt totalentreprenør i begynnelsen av mai 2024. 

Kontrakten vil være basert på NS8407 – Totalentreprise med målpris. Det vil bli gjennomført en samhandlingsfase for fastsettelse av endelig arbeidsbeskrivelse og målpris etter valg av totalentreprenør.

Prosjekterende rådgiver vil bli tiltransportert totalentreprenøren etter avsluttet konkurranse. Det vil derfor ikke bli stilt kvalifikasjonskrav om prosjekteringsreferanser i konkurransen.

Informasjon om tidspunkt for de øvrige konkurransene på den resterende strekningen fra Sveberg til Værnes vil komme senere.

-Basert på tilbakemeldinger fra markedet, har vi stor tro på at denne og de kommende konkurransene vil ha stor interesse, sier Bjørn Børseth, direktør kontrakt og marked i Nye Veier.

Konkurransene vil bli gjennomført på norsk, og det vil være krav i kontrakten om bruk av norsk i kommunikasjon mellom totalentreprenør og byggherre.

 Konsernsjef i Widerø Stein Nilsen (t.v) og konsernsjef i Norwegian Geir Karlsen under pressekonferansen om Widerøe-oppkjøpet på hovedkontoret på Fornebu.
Les også

Konkurransetilsynet heller mot å si nei til Norwegians Widerøe-oppkjøp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.