PROSJEKTER

Nye Veier lyser ut kontrakten på ny E18 gjennom Porsgrunn i november

Kontrakten utformes slik at den gir framtidig entreprenør handlingsrom til å finne smarte og kostnadseffektive løsninger, lover Nye Veier.

Den nye Grenlandsbrua er tenkt å være omlag 600 meter lang og ha en seilingshøyde på 60 meter.
Den nye Grenlandsbrua er tenkt å være omlag 600 meter lang og ha en seilingshøyde på 60 meter. Illustrasjon: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. sep. 2019 - 09:58

– Vi går snart ut i markedet med én stor kontrakt for bygging av ny E18 gjennom Porsgrunn. Dette er et spennende prosjekt som vi tror er attraktivt for solide og kompetente entreprenører, rådgivere og leverandører, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad i en pressemelding fra selskapet.

Avlyste konkurransen tidligere i år

Prosjektet består av flere bruer, tunneler og vei i dagen.

Magne Ramlo er prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad. <i>Foto:  Bjørn Thorkildsen, Nye Veier</i>
Magne Ramlo er prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad. Foto:  Bjørn Thorkildsen, Nye Veier

– Etter at vi tidligere i år avlyste konkurransen om bygging av ny Grenlandsbru har vi brukt tiden til å revurdere kontraktstrategien. Jeg mener nå at vi har funnet en hensiktsmessig kontrakt som både krever evne til å optimalisere tekniske løsninger, inngå i samhandling med Nye Veier og gjennomføre en god og effektiv utbygging. Vi jobber for fullt med å ferdigstille konkurransegrunnlaget som vil bestå av ulike arbeidspakker, forteller Ramlo.

Prosjektet vil etter all sannsynlighet inndeles i tre arbeidspakker bestående av E18 Langangen-Lanner som inkluderer to bruer, E18 Lanner-Kjørholt som består av flere tunneler og E18 Kjørholt-Rugtvedt som hovedsakelig består av bygging av ny Grenlandsbru. Kontrakten utformes slik at den gir framtidig entreprenør handlingsrom til å finne smarte og kostnadseffektive løsninger.

Må avklare innsigelser

Imidlertid er ikke alt klart for å sette spaden i jorda. Dette fordi det foreligger en innsigelse mot reguleringsplanen for delstrekningen E18 Lanner-Kjørholt. Her har Nye Veier foreslått to halve kryss på Ås, noe som Statens vegvesen har reist innsigelse mot og mener det bør bygges et fullt kryss.

Porsgrunn kommune har vedtatt reguleringsplanen for delstrekningen med denne innsigelsen fra Statens vegvesen. Det forutsettes derfor at saken blir avgjort av Kommunal- og moderniseringsdepartementet før prosjektet kan starte opp.

Leverandørdag i oktober

Magne Ramlo opplyser at det 10. oktober skal arrangeres en egen leverandørdag i Oslo om prosjektene i E18-utbyggingsområdet med vekt på prosjektet E18 Langangen-Rugtvedt. Det blir skal også orienteres om videre planer for reguleringsplanlegging og utbygging av E18 Dørdal-Grimstad. 

Prosjektet E18 Langangen - Rugtvedt vil etter all sannsynlighet inndeles i tre arbeidspakker <i>Illustrasjon:  Nye Veier</i>
Prosjektet E18 Langangen - Rugtvedt vil etter all sannsynlighet inndeles i tre arbeidspakker Illustrasjon:  Nye Veier
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.