ARKIVNYHETER

Nye utslippskrav utsatt til 2015

Anders J. Steensen
1. nov. 2010 - 14:38

Klima og forurensingsdirektoratet, Klif, har gått med på å utsette de nye strenge utslippskarvene til utslipp i Mossesundet. Klif har derfor utarbeodet nye utslippskarv til bedriften. De nye kravene gjelder fra til 2015.

Ikke fare for oksygensvinn

Klif har tidligere fastsatt betydelig skjerpede utslippsgrenser for oppløst organisk materiale (KOF) til vann fra Peterson Linerboard AS i Moss . Fylkesmannen i Østfold opplyser at det nå ikke lenger er problemer med akutt oksygensvinn i vannmassene, slik det var tidligere.Vil sjekke Oslofjorden

Peterson Linerboard søkte Klif om at de nye utslippsgrensene fra 1. november blir omgjort fra 8 tonn per døgn til 11 tonn per døgn. I dag er grensen på 16 tonn.

Det er betydelige kostnader ved å rense utslippene ytterligere. Klif finner det derfor rimelig å avvente konklusjonene i vannregionplanene for Mossesundet og Ytre Oslofjord i 2015 før vi eventuelt pålegger virksomheten strengere utslippskrav.Innvilget 11 tonn

Klif har derfor fastsatt nye utslippsgrenser for KOF på 11 tonn per døgn fra 1. november 2010. Vi pålegger Peterson Linerboard innen utgangen av 2014 å undersøke utslippsvannets innhold og effekter på situasjonen i Mossesundet og Ytre Oslofjord, og redegjøre for mulige utslippsreduserende tiltak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.