NETTARKIV

Nye toner fra rektor ved NTNU?

10. mars 2006 - 23:53

FORSKERLØNN I Teknisk Ukeblad nr. 0206 sier rektor Digernes ved NTNU i en kommentar til utspillet fra professor Halaas om å halvere staben og doble lønna følgende: «Universitetet har mulighet til å heve lønningene slik at det vil merkes, men (at)likhetskulturen ved universitetene bremser en slik utvikling». Han sier videre at en lønnsøkning på 100.000 per vitenskapelig ansatt ikke er en «utenkelig dimensjon», men at det vil kreve kløktig politisk arbeid.

Denne politiske evnen får han forhåpentlig en sjanse til å vise i løpet av året. Ved de årlige lokale forhandlingene har styre og ledelse ved NTNU konsekvent unnlatt å legge til en eneste krone ekstra til den potten som var fastsatt sentralt. Blir det lokalt oppgjør i år, har den nytilsatte rektor Digernes mulighet for å ta nye strategiske grep og vise at han vil prioritere lønn som et personalpolitisk virkemiddel. I Universitetsavisa ved NTNU den 24. januar uttaler også Christian Thommessen som styremedlem at professorene er dårlig betalt, så sjansene for å få med seg styret på et slikt vedtak burde være gode. Vi forventer at dette følges opp med konkrete forslag om økte midler til fordeling basert på de prioriteringer partene blir enige om.

Forskerforbundet lokalt og sentralt vil hilse en slik utvikling velkommen. Det er ikke fagforeningen som har vært bremseklossen her, men NTNUs egen ledelse.

Kari Kjenndalen

Generalsekretær Forskerforbundet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.