DATATELE

Nye tjenester i nytt mobilnett

Bilde: Finn Halvorsen

1. februar 2007 blir en merkedag i historien for alle som er opptatt av konkurranse i mobilmarkedet.

Network Norway-sjef Ingvild Myhre, med fartstid fra Telenor Mobil i ryggen, lover "rågode" teletjenester for profesjonelle kunder.

Spurt kundene

- Vi har laget tjenester med basis i bedrift-Norges faktiske behov. Vi skal være rågode i våre nisjer, og blant annet skal vi lage gode teletjenester som kombinerer fast- og mobiltelefoni, sier Myhre.

I praksis skal det bety at bedriftene styrer sine mobiltelefoner på samme måten som de i dag styrer fasttelefonene gjennom sentralbordet, ifølge Network Norway.

Tre nett

Med åpningen av Network Norways mobilnett tar Norge et stort skritt videre mot et mer liberalisert telemarked, med tre mobilnett tilgjengelig for norske mobilkunder.

Det er over 20 mobilselskap her i landet, men hittil har det kun vært to mobilnett. Nå får alle mobilselskap et nytt alternativ til det bestående med økende konkurranse som følge.Hilses velkommen

Nettet ble offisielt åpnet av samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som hilser det nye nettet velkommen.

– Myndighetene har gjennom ekomloven signalisert et ønske om størst mulig konkurranse i telemarkedet, sier hun.

Og Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet slutter seg til.

– Det er strålende at vi nå endelig får en aktør som vil bruke den tredje GSM-lisensen, som har ligget i hviletilstand siden 2001. Endelig får vi en ny seriøs norsk aktør inn i telekommarkedet vårt. Det er viktig for konkurransen at et nytt landsdekkende mobilnett bygges. Jeg forventer at dette skal gi økt konkurranse både for tjenesteinnovasjon og priser. Det er brukerne som vil tjene på dette. Vi opplever dette som en milepæl i norsk telekomhistorie, sier Jensen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.